ADO Den Haag O.15 heeft voor het eerst sinds lange tijd weer eens het zoet der overwinning kunnen proeven. Op "De Aftrap" werd er meer dan verdiend gewonnen van Spartaan’20 O.15, na 70 minuten voetbal stond het 2-1 in Haags voordeel. Het leek op het eerste gezicht een zware dag voor ADO Den Haag O.15 te gaan worden omdat er maar liefst 10 spelers ontbraken. Geblesseerd waren: Rick de Groot, Storm Kranendonk, Iwan Lusia , Fabian Hilpert, Finn Dicke, Guus Dicke en Chris Duncan. Jelmar van der Moolen was geschorst en Keanu Does en Jordan Gout speelden bij O.16. Geluk bij een ongeluk was dat O.14 vrij was zodat trainer Mark Schuur een beroep kon doen op: Feliciano de Ruijter, Max Wang, Fabiano Rust, Nick Nagtegaal, Andrew Imade, Sem Yvel en doelman Sem Buvelot. Over de eerste helft kunnen wij kort zijn, ADO Den Haag probeerde te voetballen, waar Spartaan’20 vaak de lange bal zocht. Toch was de eerste echt grote kans voor de Rotterdammers, die een foutieve terugspeelbal, bijna in het Haagse doel zagen belanden, maar doelman Bas Tanis kon de bal nog net voor de lijn stoppen.

In de rust wisselde ADO Den Haag Andrew Imade voor Fabiano Rust. Dit sorteerde direct effect want de eerste de beste aanval werd gelijk bekroond met een strak schot van Calvin da Veiga Furtado, die ADO Den Haag hiermee op een 1-0 voorsprong zette. Lang kon ADO Den Haag niet van deze voorsprong genieten want nog geen 10 minuten later had Spartaan’20 de stand al op 1-1 gebracht. En hoge bal vanaf iets over de middenlijn zeilde zo over doelman Bas Tanis heen het doel in. Gelijk trok ADO Den Haag de wedstrijd weer naar zich toe en enkele goede mogelijkheden, schot van Calvin Gustina op de lat en een schot van Sem Yvel naast brachten niet de door ADO Den Haag zo gewenste voorsprong. Toch was het weer Calvin da Veiga Furtado die ADO Den Haag in de 60ste minuut op voorsprong zette en na een prima pass van Sofyan el Hannoudi de 2-1 maakte. Hierna ging Spartaan’20 via de lange bal op jacht naar de gelijkmaker, maar ADO Den Haag hield stand en trok de overwinning over de streep. Hopelijk kunnen de mannen van O.15 volgende week uit tegen FC Volendam O.15 op de Volendamse dijk weer een overwinning boeken.