ADO Jeugd Live Stream
Nieuws & Verslagen

Verslagen

Na de zeer ruime nederlaag van afgelopen dinsdag, moest ADO Den Haag O19 in Friesland tegen Heerenveen (waarvan in de thuiswedstrijd met 0-4 verloren was) op zoek naar eerherstel.  Direct vanaf de aftrap drongen de Friezen de Hagenezen terug op eigen helft zonder noemenswaardige wapenfeiten. Als ADO Den Haag na een kleine 10 minuten wat onder de druk vandaan kan komen is het bij de eerste de beste keer ook gelijk raak. Het is Evan Rottier die na een verre inworp van Jean Fritz Boom goed wegdraait van zijn tegenstander en beheerst scoort 0-1. Bijna komt Heerenveen een minuut later alweer op gelijke hoogte maar doelman Youri Schoonderwaldt in samenwerking met Jean Fritz Boom weten erger te voorkomen. Hierna breekt achteraf gezien de sterkste Haagsche fase aan met twee goede mogelijkheden; de eerste gaat net over en de tweede weet de doelman met wat kunst en vliegwerk uit zijn doel te houden. Na ruim twintig minuten neemt Heerenveen het initiatief weer over en dringt ADO Den Haag ver terug. Zeker als de Hagenezen na 39 minuten met 10 man verder moeten na een rode kaart. Maar waar de Haagsche ploeg de laatste weken bij een tegenslag de koppies liet hangen rechte het nu de rug en kreeg iets onoverwinnelijks over zich.

De gehele tweede helft had Heerenveen een groot overwicht en kan ADO Den Haag maar spaarzaam onder de druk vandaan komen, maar de enkele keren dat het wel lukt is de ploeg levensgevaarlijk. Zo kan Amin Essabri net niet afronden na goed voorbereidend werk van de onvermoeibare Evan Rottier. Nadat Youri Schoonderwaldt eerst nog een schot uit te bovenhoek weet te houden is het vlak voor tijd aanvoerder Lorenzo van Kleef die vrijgespeeld door de ingevallen Dante Roethof op formidabele wijze voor de 0-2 zorgt. In het resterende deel van de wedstrijd komt in deze stand geen verandering meer. De Haagsche ploeg verdiend tenslotte een groot compliment voor de manier men zeer gedisciplineerd gestreden heeft om tot dit resultaat te komen.  

Opstelling; Youri Schoonderwaldt; Timo de Vreede; Jean Fritz Boom; Cas van Altena; Lucas Leverland; Lorenzo van Kleef; Benjamin Reemst; Teun Heijberg (65e Quincy Does); Amin Essabri ( 70e Rabbi Mwenda); Hugo Botermans; Evan Rottier (85e Dante Roethof)  

Deel dit item