Zaterdag nam ADO Den Haag O16 het voor de derde keer dit seizoen op tegen De Graafschap O16. Beide teams wonnen één keer, alleen De Graafschap deed het in de competitie en ADO Den Haag in het nog niet zo lang geleden gespeelde oefenduel. Wellicht een vertekend beeld, want De Graafschap kwam zaterdag met een ietwat gewijzigd team naar "De Aftrap" dan in het oefenduel, en dat was te merken ook. De eerste 10 minuten werd er over en weer afgetast, maar voerde De Graafschap de boventoon en kwam zelfs tot wat kleine kansen. Een schot op de paal in de 16e minuut was dan wel het hoogtepunt in de eerste helft, die op het conto van De Graafschap geschreven mag worden. ADO Den Haag komt er niet aan te pas en op een schot voorlangs na, was dit het wel. Dit wilde echter niet wilde zeggen dat de wedstrijd niet boeiend was, maar gescoord werd er niet. Ruststand bleef dus ook op 0-0 steken.
Was ADO Den Haag de flow kwijt? Of kon De Graafschap het spel van ADO Den Haag zo goed lezen? Als de tweede helft begint zien we toch een ander beeld. ADO Den Haag komt beter aan voetballen toe en komt in de 47e minuut via een combinatie van Abdulrahman Sango, Jordan Gout en Anthony Costella tot de eerste mogelijkheid, maar het schot wordt gepakt door de keeper van de bezoekers. Vier minuten later (51e min) verdwijnt het schot van Abdulrahman Sango via de paal in het zijnet en voert ADO Den Haag wat meer de boventoon. In de 66e minuut komt dan eindelijk de verlossende 1-0 via een schot van Anthony Costella op aangeven van Abdulrahman Sango. En dan lijkt ADO Den Haag bevrijd te zijn en scoort Jordan Gout via een prachtige kopbal in de 70e minuut uit een voorzet van Delano Costella de 2-0. De wedstrijd lijkt gespeeld en De Graafschap komt niet echt meer door de puike verdediging van ADO Den Haag. Als Delano Costella in de 75e minuut ook nog de 3-0 weet te scoren, is het gedaan en pakt ADO Den Haag weer drie belangrijke punten. ADO Den Haag heeft zichzelf laten zien in de tweede helft en zit nog steeds in die mooie flow. Daar komen is één en erin blijven is twee. Aankomende zaterdag heeft het team geen competitieverplichtingen. De zaterdag daarop (20 april) wacht een mooie uitdaging tegen de nummer 1, FC Utrecht.