ADO Jeugd Live Stream
Nieuws & Verslagen

Verslagen

Afgelopen dinsdag, 9 april, vloog ADO Den Haag O13 om 19.00 uur richting Barcelona om zich te kunnen meten met de U12 talenten van FC Barcelona. Een zeer mooi affiche uiteraard. Ter voorbereiding op de wedstrijd bezochten de talenten van trainer Martijn den Haan op woensdagochtend het Camp Nou stadion voor een rondleiding, waar zij de historie en successen van FC Barcelona konden bewonderen.
In de middag werd er goed geluncht en gerust op de kamers. Rond 17.30 uur vertrokken de busjes richting Ciutat Esportiva Joan Gamper, het sportcomplex waar de jeugdelftallen en het eerste elftal gebruik van maken. ADO Den Haag werd zeer goed ontvangen door de Spaanse gastheer en werd begeleid naar kleedkamer en veld. De spelers en staf waren onder de indruk van de omgeving en de organisatie. 
Na een goede warming up kon de wedstrijd beginnen. Direct was de kwaliteit en ideeën van de tegenstander zichtbaar. Onze Haagsche talenten voelden zich prettig in het warme zonnetje en lieten dat ook zien. Ze durfden te voetballen en er werd agressief verdedigd, daardoor kwam ADO Den Haag ook direct tot een eerste mogelijkheid voor de goal van de BlauGrana’s. Helaas trof dit schot geen doel. De Haagsche staf kon ook duidelijk genieten van het spel van FC Barcelona.

De vaardige en dynamische spelers konden elkaar makkelijk vinden, echter was de eerste goal toch voor ADO Den Haag. Doelpuntenmaker Zepiqueno Redmond, 0-1. Een mooie goal over verschillende schijven. Niet lang daarna was het weer raak, wederom Zepiqueno Redmond, met zijn tweede van de avond, 0-2. FC Barcelona kwam 5 minuten voor het rustsignaal op 1-2, een prachtig schot van buiten de 16 meter. Onhoudbaar voor de goed spelende keeper, Sem Eekhout. Ruststand, 1-2. 

Na rust kwam FC Barcelona via goed positiespel vaak tot gevaarlijke aanvallen. ADO Den Haag kon moeilijk onder de druk uitkomen en had moeite met het dynamische middenveld. Toch werd het 1-3, vanuit een snelle omschakeling werd Zepiqueno Redmond de diepte in gestuurd en rondde fraai af. FC Barcelona bleef gevaarlijk en scoorde ook snel daarna de aansluitingstreffer, 2-3. Het slotstuk was voor de groen-gelen, dat gedisciplineerd en met het ‘hart’ speelden. Yiandro Raap was de vierde maker. Hij zette de aanval zelf op, liep goed door en kreeg de bal in het Spaanse 5-metergebied weer terug, 2-4. Dit was ook de eindstand.

Deze geweldige ervaring, werd afgesloten met een gezamenlijke foto en de organisatie had nog wat presentjes voor alle ADO spelers.
Nog onder de indruk van de vorige dag werd er op donderdag, de dag van vertrek, nog een city tour gemaakt, waar o.a. een bezoek werd gebracht aan de Sagrada Familia en het strand van Barcelona.
Rond 21.00 uur arriveerde ADO Den Haag weer op Nederlandse bodem en keken spelers en staf terug op een zeer tevreden en memorabele ervaring.

Deel dit item