ADO Den Haag O17 vertrok voor de volgende wedstrijd naar Rotterdam. Na de uitstekende teamprestatie van vorig week ging de ploeg onder leiding van het trainers duo Hoogendorp/Koswal vol zelfvertrouwen aan deze klus beginnen, maar het liep anders als vooraf uitgestippeld.
Binnen een kwartier keek ADO Den Haag O17 al tegen een 3-0 achterstand. De eerste aanval van Excelsior leverde gelijk een doelpunt op van de Rotterdammers. Een goed uitgevoerde counter zorgde er voor dat de laatste linie niet in positie stond en kansloos was op de inzet. ADO Den Haag probeerde hierna de rug te rechten maar vonden tot nu toe steeds de doelman op hun pad. ADO Den Haag O17 kreeg opnieuw een domper de verwerken. Opnieuw werd ADO Den Haag verrast door de strijdlust van de Rotterdammers en moest binnen 4 minuten de 2e en 3e tegentreffen incasseren. Ook nu kwam Excelsior er snel uit en wist eigenlijk op bijna identieke wijze de Haagse linie te verrassen. Zo keek voor het eerst dit seizoen de ploeg tegen een ruime achterstand aan. Hierdoor schok de ploeg waarschijnlijk wakker en begon zich terug te knokken in de wedstrijd. En niet zonder resultaat want binnen een tijdsbestek van 8 minuten werd de achterstand weer recht getrokken. Eerst belande een inzet van Brayley Tweeboom nog op de paal maar in de rebound wist Dave Star alsnog de bal over de doellijn te werken. De tweede komt op naam van Samir Bouchattaui die 2 minuten later een ingestudeerde vrije trap van Jesse Reinders achter de Rotterdamse doelman schiet. De gelijkmaker komt op naam Atilla Agirman die een voorzet van Brayley Tweeboom doeltreffend weet af te werken. Even lijkt het erop dat zelfs met een voorsprong kan worden gerust maar Excelsior's defensie weet deze nog ten koste van een corner van de doellijn te redden. Na deze doelpuntrijke eerste helft werd er met een 3-3 tussenstand gerust.

Na rust lijkt ADO Den Haag de ingeslagen weg te vervolgen. Zo heeft Brayley Tweeboom de 4e voor ADO Den Haag op zijn schoen maar ziet deze door de doelman in een uiterste poging tot een corner verwerkt worden. Maar ook Excelsior heeft mogelijkheden voor een 4e goal van de middag. Zo beland een inzet van de Rotterdammers op de paal. ADO Den Haag O17 blijft opzoek gaan naar de 4e goal van de middag, maar moet toch weer een teleurstelling verwerken als pardoes Excelsior weer de leiding neemt in de wedstrijd. ADO Den Haag O17 moet weer vol aan de bak om de opgelopen achterstand weer recht te trekken. Dit gaat uiteindelijk ook lukken als de ingevallen Finn van Bremen verwoestend uithaalt en de doelman kansloos laat. En zo lijkt deze ontmoeting in een puntendeling te eindigen. Lijkt, want Excelsior krijgt opslag van het eindsignaal een vrije trap net buiten de 16m en weet deze doeltreffend af te werken. En zo komt een einde aan een mooie reeks wedstijden van ADO Den Haag O17.

Conclusie van deze wedstrijd als je niet met de juiste instelling aan de wedstrijd begint loop je de gehele wedstrijd achter de feiten aan. De volgende wedstrijd voor ADO Den Haag O17 is thuis tegen Heerenveen. Dan kan de ploeg laten zien dat dit een eenmalige misstap was. Aanvang 1300 uur in het Zuiderpark.

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges, Sam Zeeman, Emre Ates, Steyn Wijsman, Dave Star (60e Rajiv Wentholt), Jesse Reinders, Thomas van Haaften, Atilla Agirman, Brayley Tweeboom, Faissal Zefri (71e Abdulrahman Sango), Samir Bouchattaui (41e Finn van Breemen)