Afgelopen zaterdagmiddag veroverde ADO Den Haag O13 de derde plaats op de ranglijst na een terechte 4-1 overwinning op FC Utrecht O13. Zonder Figo de Voogd en Ty Shaun van Gonter en de geblesseerde Anthony Hesseling pakte de thuisploeg verdiend de punten. De vooraf besproken tactiek van trainer Martijn den Haan wierp zijn vruchten af. ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd en zoals verwacht liet FC Utrecht zich terug zakken op eigen helft. Met Thijmen de Jong als tweede spits (die zich regelmatig goed liet terugzakken) kwam ADO Den Haag aan het voetballen en kreeg het al in de eerste minuut een mogelijkheid. Na een vrije trap, genomen door Irfan Karijowidjojo, nam spits Zepiqueno Redmond de bal goed aan op de borst en schoot uit de draai op het doel. Helaas was zijn inzet te zacht en belandde in de handen van de keeper. De eerste 10 minuten was ADO Den Haag de bovenliggende partij met een op de counter loerend FC Utrecht. Op het middenveld werden veel duels gewonnen en was de thuisploeg vast aan de bal. Het was wachten op het eerste doelpunt voor ADO Den Haag. Volkomen tegen de verhouding in was het FC Utrecht dat een 0-1 voorsprong nam. Een aanval over de linkerkant werd verkeerd ingeschat en matig verdedigd, waardoor de bal kon worden ingeschoten over keeper Sem Eekhout. Na de aftrap was het toch ADO Den Haag dat op zoek ging naar de gelijkmaker en via goede combinaties het initiatief nam. De gasten uit de Domstad bleven loeren op de counter en kregen in de 13e minuut de kans op 0-2. Na een diepe bal over de rechterkant werd de bal teruggelegd. Het schot uit de tweede lijn werd met een fantastische redding van Sem Eekhout op de lat getikt en daarna weggewerkt. In de 15e minuut was het ADO Den Haag dat aandrong en via Maikey Houwaart (voorzet) gevaarlijk werd. Kort daarna was het Jayden Tammes die zijn kopbal zag verdwijnen in de handen van de keeper. Keeper Sem Eekhout hield zijn ploeg op de been door een goede redding na onnodig balverlies op het middenveld. In de 19e minuut was het dan toch raak. Na een mooie aanval werd Zepiqueno Redmond de diepte ingestuurd. De verdediging van FC Utrecht trok aan de noodrem en ADO Den Haag kreeg een verdiende penalty. Deze werd onberispelijk hard ingeschoten door Jayden Tammes en liet de keeper volkomen kansloos (1-1). De laatste minuten van de eerste helft hield ADO Den Haag het initiatief maar kwam niet meer tot scoren.

De tweede helft begon met een eerste kans voor FC Utrecht, maar het was wederom Sem Eekhout die attent reageerde en redding bracht. Kort daarna was het ADO Den Haag dat via Zepiqueno Redmond een mogelijkheid kreeg. Na een prima individuele actie speelde hij de bal net te ver voor zich uit, waardoor de keeper de bal kon oppakken. Beide ploegen zouden niet veel opschieten met een gelijkspel en gingen voor de winst. In de 8e minuut was de thuisploeg dichtbij. Een voorzet van Zepiqueno Redmond kwam terecht bij Thijmen de Jong. Die twijfelde niet en schoot direct op het vijandelijke doel. Zijn schot werd geblokt, maar kwam voor de voeten van Giovanni de Jesus Pina. Maar ook zijn schot werd geblokt en zo bleef het bij 1-1. Daarna hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en ging het spel over en weer. Het venijn zat hem namelijk in de slotfase van de wedstrijd. In de 27e minuut kwam ADO Den Haag verdiend op voorsprong. Uit een voorzet van Maikey Houwaart nam Zepiqueno Redmond de bal aan op de borst en schoot de bal onhoudbaar in het doel. FC Utrecht moest nu wel op zoek gaan naar een doelpunt en zo kwam er meer ruimte voor de thuisploeg. In de 30e minuut kwam ADO Den Haag dan toch op 3-1. Na een inworp van Dan Schallenberg draaide Zepiqueno Redmond goed weg van zijn directe tegenstander en stak de bal op Kaj Tops. Deze faalde echter niet en schoot de bal onder de keeper door tegen het net. FC Utrecht ging daarna alles of niets spelen en zocht met lange ballen de snelle spitsen. Maar door uitstekend verdedigen werd er niets meer weggegeven. Het slotakkoord was voor de thuisploeg. In de 35e minuut bracht Divano Iglesias de stand op 4-1 na een snelle uitgespeelde aanval over de rechterkant. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde en was de blijdschap groot. Een prima en terechte overwinning met goed voetbal, veel strijd, duels, reddingen en mooie doelpunten. Woensdagavond kan ADO Den Haag deze lijn doortrekken. Dan staat om 18.30 uur de uitwedstrijd tegen Sparta O13 in Rotterdam op het programma.