Na een week vol spanning moest ADO Den Haag O15 zich afgelopen zaterdag voorbereiden voor de reis richting Volendam. In de eerste 15 minuten van de 1e helft was het al duidelijk dat de Hagenezen niet de spreekwoordelijke kaas van de brood wilden laten eten. Drie opeenvolgende aanvallen, met twee opgelegde kansen voor Calvin Gustina en Calvin da Veiga Furtado werden door de Volendamse keeper onschadelijk gemaakt. Helaas kwamen de gastheren toch op een voorsprong in de 17e minuut, 1-0. Echter, 8 minuten later en door een 'strakke boogbal' van Calvin da Veiga Furtado met zijn linker kwamen de Hagenaars toch op een verdiende 1-1 stand. In minuut 29 was het Fabiano Rust die, na de eerdere gemiste kansen aan de Haagse kant, wel de koelbloedigheid van een echte rechtsbuiten, door de bal halfhoog en net buiten bereik van de vijandelijke keeper in de verre hoek plaatste en de 1-2 op de scorebord wist te zetten. Drie minuutjes later legde de scheidsrechter de bal op de stip, tot ieders verbazing, na een handsbal van een Haagse verdediger. De rechtsbuiten van de thuisploeg nam een lange aanloop en schoot de bal hard en half hoog in de rechterhoek. Doelman van ADO Den Haag Guus Dicke dook als een zwarte panter in de goede hoek en stompte de bal uit het doelgebied waardoor men met 1-2 ging rusten.

Vanaf het begin van de 2e helft golfde het spel op en neer. De wedstrijd kon alle kanten op. FC Volendam op zoek naar de gelijkmaker en ADO Den Haag op zoek naar de 'boel op slot gooien'. Na een aantal kansen voor de Volendammers, die allemaal onschadelijk werden gemaakt door Max Wang, aanvoerder Keanu Does, en backs Feliciano de Ruijter en Niels Noordhoek, ofwel doelman Guus Dicke, bleef het 1-2. In de 70e minuut nog 1 aanval van de Hagenezen tikte Sofyan en Hannoudi uiteindelijk toch nog de bevrijdende 1-3 binnen, na een eerder gekeerd schot. ADO Den Haag parkeerde de figuurlijke bus voor hun eigen doel in de laatste minuten van de extra tijd, waardoor de 1-3 eindstand bleef staan.

Een terechte uitslag en winnaar gezien de hele wedstrijd. Dankzij deze overwinning doet ADO Den Haag O15 weer helemaal mee in de competitie. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Alphense Boys O15.