ADO Jeugd Live Stream
Nieuws & Verslagen

Verslagen

ADO Den Haag O19 heeft vandaag tegen De Graafschap revanche genomen voor de nederlaag in de uitwedstrijd. Al na drie minuten kwam de Haagsche ploeg op voorsprong, het was Amin Essabri die beheerst wist af te ronden nadat de doelman een schot van Evan Rottier niet onder controle kreeg. De Hagenezen weten door vroeg de opbouw van De Graafschap te verstoren  nog een aantal mogelijkheden te krijgen zonder tot meerdere doelpunten te komen. Na een klein half uur spelen is de ploeg uit Doetinchem voor het eerst gevaarlijk , maar het schot is te slap om doelman Youri Schoonderwaldt te verontrusten. Bijna gelijk daarna is het Amin Essabri die na een knappe steekbal van de zeer gedreven spelende Nino Vittali voor de 2-0 zorgt. Nog geen 120 seconden later is het wederom Amin Essabri die nu met zijn borst een voorzet van Evan Rottier tot doelpunt promoveert en daarmee zijn hattrick voltooid.


Amin Essabri met de 3-0
Na de thee zal er in deze stand geen verandering meer komen, hoewel beide ploegen daar voldoende mogelijkheden voor hebben. De grootste kans is voor De Graafschap, maar de toegekende strafschop wordt door Youri Schoonderwaldt gekeerd. Zodoende blijft de 3-0 ruststand tevens de eindstand. Wederom een belangrijke driepunter voor de Haagsche ploeg in de strijd om lijfsbehoud. Aankomend weekend heeft ADO Den Haag o19 geen competitieverplichtingen. Op woensdag 24 april staat de volgende wedstrijd op het programma uit tegen concurrent Almere City.

Opstelling; Youri Schoonderwaldt; Timo de Vreede; Lorenzo van Kleef; Niels Ens; Lucas Leverland (64e Carlo de Gelder); Benjamin Reemst (88e Ousmane Barry); Nino Vittali; Teun Heijberg  (87e Rabbi Mwenda); Amin Essabri (61e Daan Hartemink); Evan Rottier; Bram Wennekers (72e Quincy Does)

Deel dit item