Midweeks moesten de mannen van het trainersduo Hoogendorp/Koswal een competitiewedstrijd afwerken tegen de leeftijdsgenoten uit Twente. De heenwedstrijd was in een 2-0 nederlaag geëindigd, dus men was gewaarschuwd want in die wedstrijd was FC Twente een stugge ploeg gebleken. Gezien de ambities die ADO Den Haag heeft zou een overwinning cruciaal zijn. Kortom ingrediënten genoeg om er geen zomeravond wedstrijd van de maken.

ADO Den Haag O17 schoot dan ook goed uit de startblokken en wist binnen vijf minuten 2 goede kansen te creëren. Eerst was de trekbal van Brayley Tweeboom op Dave Star niet zuiver genoeg, enkele tellen later was het Thomas van Haaften op aangeven van Faissal Zefri die de bal niet vol kon raken om doeltreffend uit te halen. Toch zagen we niet het beste ADO Den Haag spel. Doordat het leek of de echte wil om te winnen ontbrak waren de jonge ooievaars soms een stap te laat om het de tukkers lastig te maken. Hierdoor werden de tukkers in de wedstrijd geholpen en wisten ook een aantal mogelijkheden te creëren. De uitvoering tot nu toe was van dienaard dat dit nog niet verontrustend was. Halverwege de eerste helft heeft Jesse Reinders gezien dat de Twente goalie ver voor zijn doel staat. Vanaf een meter of 40 schiet hij op het doel maar de doelman kan met de nodige moeite de bal uit zijn goal houden. De eerste helft lijkt in een 0-0 te eindigen maar het tegendeel is waar. Vlak voor tijd komt Twente op een 0-1 voorsprong als een voorzet bij de 2e paal vrij kan worden ingekopt.

De tweede helft moet ADO Den Haag weer in de achtervolging om de opgelopen achterstaand recht te trekken. De jonge ooievaars spelen nu wel met volle overgave. Echter moeten wel beducht zijn op de tegen aanvallen van de tukkers. Na een minuut of 10 is Sacha Komljenovic dichtbij de gelijkmaker maar zijn inzet kan met een uiterste inspanning door de Twentse defensie van de doellijn gered worden. ADO Den Haag voort de druk ver op maar tot uitgespeelde kansen lijdt dit niet. Of het moet de kopkans van Brayley Tweeboom zijn maar de Twente goalie was ook deze situatie meester zoals dat bij veel Haagse doelpogingen was. ADO Den Haag bleef vol op de aanval spelen en even leek het loon naar werken te krijgen maar ver in blessuretijd wordt een inzet van Sam Zeeman wederom door de Twentse defensie van de doellijn gehaald. Ook de extra lengte van doelman Hugo Wentges bij de daarop volgende corner resulteert niet in de gelijkmaker. In de daarop volgende counter weet FC Twente nog het lege doel te vinden. En zo sluit ADO Den Haag deze wedstrijd wederom met een 2-0 verlies af.

Op basis van de 2e helft had de ploeg meer verdient maar je speelt een wedstrijd over 2 helften. De volgende wedstrijd voor ADO Den Haag O17 is op 4 Mei als de ploeg richting Breda afreist om met NAC Breda de degens te gaan kruisen. Aanvang 12.30u

Opstelling ADO Den Haag O17: Hugo Wentges, Sam Zeeman, Emre Ates, Zakaria Amallah, Steyn Wijsman(64e Rajiv Wentholt), Jesse Reinders, Thomas van Haaften, Sacha Komljenovic(55e Finn van Breemen), Brayley Tweeboom, Faissal Zefri(35e Jesse Spaans), Dave Star(55e Samir Bouchattaui)