Voor de jonge Ooievaars van het trainers duo Hoogendorp/Koswal stond voor de 4e keer de ontmoeting met NAC Breda op het programma dit seizoen. De vorige 3 ontmoetingen konden de jonge ooievaars niet winnend afsluiten. Na 2 nederlagen en een gelijkspel werd het nu weleens tijd voor een overwinning. Bij een overwinning zou plaatsing voor de eredivisie officieus veilig gesteld worden. Voor NAC Breda stonden er ook nog belangen op het spel. Ook zij zijn nog in de race voor promotie naar de Eredivisie. Kortom niet zo maar een wedstrijd om des keizersbaard.

Nadat in de warming-up er nog een hevige plensbui neer daalde in Breda starten beide ploegen hun wedstrijd in een heerlijk zonnetje. De eerste helft was nog maar een paar minuten oud of ADO Den Haag kwam uit het niets op een 0-1 voorsprong. Samir Bouchattaui wist de Bredase doelman met zijn schot van ruime afstand te verrassen. Zowel ADO Den Haag als NAC Breda probeerde de aanval te zoeken, maar slaagde daar mondjes maat in zodoende ontstond er een wedstrijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde en er af en toe mogelijkheden werden gecreëerd. Na een kwartier moest ADO Den Haag toch de Bredase gelijkmaker incasseren. De aanvaller van NAC Breda mocht ongehinderd draaien in de 16 meter en liet vervolgens doelman Kilian Nikiema kansloos. Lang stond deze stand niet op het scorebord want halverwege de eerste helft wordt Dave Star vrij voor de doelman gezet door een steekbal van Jesse Reinders. Dave Star wist wel raad met deze mogelijkheid en tekent voor de 1-2. Wat vervolgens ook de ruststand is.

De tweede helft zien we bij ADO Den Haag O17 wat meer aanvallende impulsen. Mede doordat NAC Breda nadrukkelijk op zoek gaat naar de gelijkmaker. Maar hierdoor komt ook meer ruimte voor ADO Den Haag aanvallen. Na een minuut of 10 komt uit een van deze aanvallen de 3e Haagse treffer. Thomas van Haaften wordt vrij gespeeld voor de goal en weet deze prima af te ronden. Hierna gaat NAC Breda nog verder naar voren spelen. Maar uitgespeelde kansen worden door de Haagse defensie niet weg gegeven. NAC Breda weet met een aantal vrije trappen en schoten uit de tweede lijn Kilian Nikiema niet te verontrusten. ADO Den Haag krijgt echter mogelijkheden genoeg om de spreekwoordelijk trekker definitief over te halen. Zo heeft Atilla Agirman een aantal mogelijkheden om voor de 4e Haagse treffer te zorgen, maar 1 keer staat de lat in de weg en ook de Bredase doelman blijkt een sta in de weg. En dan komt het fenomeen om de hoek kijken als je zelf niet scoort dan...En dit gebeurde dan ook als 10 minuten voor tijd NAC Breda de aansluitingstreffer binnen schiet. Echter, verder als deze 2 treffer komt NAC Breda niet en zodoende neemt ADO Den Haag de 3 punten mee terug naar de hofstad.

Door dit resultaat heeft ADO Den Haag officieus (doelsaldo is vele malen beter) promotie naar de eredivisie afgedwongen. Een mooi resultaat met wellicht een nog mooiere eindklassering. Hiervoor zijn er nog 3 wedstrijden te spelen. Te beginnen 11 Mei thuis tegen de Graafschap aanvang 14.30uur

Opstelling ADO Den Haag O17: Kilian Nikiema, Sam Zeeman, Emre Ates, Zakaria Amallah, Steyn Wijsman, Jesse Reinders, Samir Bouchattaui(41e Thomas van Haaften),Atilla Agirman, Brayley Tweeboom, Jesse Spaans(77e Faissal Zefri), Dave Star