Ondanks een goede wedstrijd is het de ploeg van trainer Martijn den Haan niet gelukt om de drie punten in Den Haag te houden. Ajax O13 ging er met de winst vandoor, waardoor ADO Den Haag de laatste twee wedstrijden nog volop moet strijden voor lijfsbehoud. Om 12.40 trapte ADO Den Haag af onder het toeziend oog van de vele aanwezige supporters. Het tactische plan vooraf was duidelijk: Ajax vroeg onder druk zetten en van daaruit voetballen en kansen creëren. Na de eerste minuut wierp het al bijna zijn vruchten af. Na balverlies van de verdediging van de Amsterdammers kreeg Maikey Houwaart een mogelijkheid om de score te openen, maar zijn schot ging naast het doel. Kort daarna namen de gasten toch het initiatief en hadden veel en langdurig balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. In de 7e minuut was het keeper Caleb Kramer die voor het eerst op de proef werd gesteld. Na een goede loopactie kwam de middenvelder van Ajax voor zijn doel, maar schoot de bal in zijn handen. Na het sterke begin van de bezoekers knokte ADO Den Haag zich in de wedstrijd. Het speelde brutaal en won meer duels en drong Ajax terug op eigen helft. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Helaas moest Noah Philipsen het veld vroegtijdig verlaten wegens een enkelblessure (ingescheurde enkelbanden) en werd trainer Martijn den Haan genoodzaakt om zijn team te wijzigen. In de 20e minuut was het toch Ajax dat een goede mogelijkheid kreeg om te scoren. Uit een aanval over rechts werd de bal voorgegeven, maar de kopbal belandde recht in de handen van keeper Caleb Kramer. In de 24e minuut werd spits Zepiqueno Redmond de diepte ingestuurd en ging recht op de keeper af. Hij werd van achteren onreglementair onderuitgehaald en moest het veld met een zware enkelblessure (gebroken enkel) verlaten. De vrije trap die hieruit volgde werd door Dan Schallenberg op de lat geschoten, maar kort daarna scoorde Jayden Tammes toch de 1-0 uit een ingestudeerde vrije trap waar hij de bal onhoudbaar in het doel schoot. Kort daarna blies de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft en zocht ADO Den Haag met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op.

In de eerste minuten van de tweede helft was het de thuisploeg dat twee goede mogelijkheden kreeg om de score verder uit te bouwen. Uit een genomen vrije trap van Jayden Tammes kreeg Maikey Houwaart een kans in het 16 metergebied, maar zijn schot kwam tegen de keeper. Uit de rebound kreeg Dan Schallenberg nog een mogelijkheid, maar zijn schot belandde in de handen van de keeper. Uit de volgende aanval kreeg Figo de Voogd de kans om zijn ploeg op de voorsprong te vergroten, na een goede onderschepping van aanvoerder Yiandro Raap, maar zijn schot werd tot corner verwerkt. Na het goede begin van ADO Den Haag kreeg Ajax meer controle over de wedstrijd en ging op zoek naar de gelijkmaker. ADO Den Haag werd teruggedrongen en de Amsterdammers kwamen steeds meer voor het doel van de thuisploeg. In de 6e minuut was het dan toch raak. Uit een snelle uitgevoerde aanval werd de verdediging uitgespeeld en kon ook keeper Caleb Kramer geen redding brengen. Na de gelijkmaker kwam ADO Den Haag nog bijna op voorsprong uit een prima individuele actie op het middenveld van de sterk spelende Irfan Karijowidjojo. Hij zag in zijn ooghoek de keeper iets te ver voor zijn goal staan en probeerde de bal over hem heen te schieten. Gelukkig voor Ajax kon de keeper nog net de bal vangen. Een tweede treffer kon niet uitblijven, maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Een hoge voorzet vanaf de linkerkant draaide over de Haagsche keeper het doel in. Twee minuten later werd het nog 1-3 na een vlotte aanval over de rechterkant. In eerste instantie kon Caleb Kramer de bal nog stoppen, maar uit de rebound was hij kansloos. Ondanks de 1-3 achterstand gingen de Hagenezen toch op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg het nog enkele mogelijkheden via Dan Schallenberg en de mee opgekomen Ty Shaun Gonter. Ook Ajax kreeg nog voor het verstrijken van de speeltijd een goede mogelijkheid, maar door twee goede reddingen van Caleb Kramer bleef het bij 1-3. Volgende week speelt ADO Den Haag O13 tegen koploper AZ in Alkmaar.