De Superboeren waren de eerst volgende hindernis op zoek naar een mooi slot van het seizoen. Eerdere ontmoetingen werden steeds in het voordeel van ADO Den Haag O17 beslist. Dus ADO Den Haag O17 onder leiding van het trainersduo Hoogendorp/Koswal wist wat er mogelijk was. Buiten de titelstrijd kon ook officieel de promotie naar de eredivisie veilig gesteld worden. Kortom genoeg om met passie en strijd de wedstrijd aan te vangen.

De eerste mogelijkheden waren dan ook voor ADO Den Haag O17 maar Brayley Tweeboom was het nog niet gegund om de score te openen. De intentie van ADO Den Haag O17 was duidelijk maar uit een van de spaarzame aanvallen in de beginfase komen de bezoekers toch op voorsprong. Een voorzet van de zijkant kan door doelman Kilian Nikiema niet onder controle gebracht worden waardoor de aanvaller van de Graafschap de bal eenvoudig in het doel kan schieten. Binnen een minuut stond bijna de gelijkmaker op het scorebord maar het schot van Atilla Agirman belandt op de vuisten van de doelman. ADO Den Haag bleef vol op zoek gaan naar de gelijkmaker maar moest hierdoor wel de counters van de Graafschap in de gaten houden. ADO Den Haag wist een hele rits corners (in de 1e helft al 11 stuks) te verdienen zonder dat er uit gescoord kon worden. Maar dat er een Haagse treffer aan zat te komen was wel duidelijk. Toch was het wachten tot de 32e minuut waarin Dave Star, op aangeven van Atilla Agirman, de 1-1 weet binnen te koppen. De Hagenaars lijken zelfs met een voorsprong te gaan rusten maar de kansen van Dave Star (1:1 met keeper) en Zakaria Amallah (kopbal op de doellijn) worden niet verzilverd.

De 2e helft is nog geen drie minuten oud als ADO Den Haag O17 voor de 2e keer deze middag tegen een achterstand aan kijkt. Een snelle counter wordt doeltreffend afgewerkt en zo lopen de Hagenaars weer achter de feiten aan. ADO Den Haag was duidelijk niet goed uit de rust gekomen en was een kwartier niet de ploeg die de wedstrijd dicteerde. Daar kwam echter gedurende de tweede helft verandering in. Toch moesten de toeschouwers tot zo'n 10 minuten voor tijd wachten tot de verdiende gelijkmaker op het scorebord stond. Een voorzet van Jesse Spaans werd doeltreffend binnen gekopt door Zakaria Amallah. De laatste linie van de Graafschap piepte en kraakte aan alle kanten en ADO Den Haag O17 proefde dat er meer te halen viel. Eerst was Emre Ates dichtbij de 3-2 maar zijn inzet belande op de lat. Het is uiteindelijk de ingevallen Samir Bouchattaui die de 3-2 met een diagonaal schot de doelman weet te verschalken. Dan gaat het snel want een nog geen minuut later weet ook Brayley Tweeboom zijn goaltje mee te pakken en de eindstand van 4-2 op het scorebord te schieten.

Zo weet ADO Den Haag O17 de promotie naar de eredivisie veilig te stellen en blijft het in de race voor het kampioenschap. Daarin is het echter wel afhankelijk van andere resultaten van o.a PEC Zwolle en Heerenveen. Volgende week reist ADO Den Haag O17 naar het palingdorp om het daar te gaan opnemen met de leeftijdgenoten van Volendam. Aanvang 14.30u

Opstelling ADO Den Haag O17: Kilian NiKiema, Thomas van Haaften, Emre Ates, Zakaria Amallah, Steyn Wijsman(76e Samir Bouchattaui), Jesse Reinders(55e Jesse Spaans), Faissal Zefr(50e Sam Zeeman), Atilla Agirman, Brayley Tweeboom, Dave Star