In een heuse zes puntenwedstrijd heeft ADO Den Haag O19 zeer goede zaken gedaan in de strijd om handhaving in de eredivisie. Zeker omdat Almere City eerder op de dag met 3-1 van Heerenveen had gewonnen was het voor de Haagsche ploeg van groot belang een overwinning te behalen om niet volgend weekend als nummer 7 van de ranglijst in de achtervolging te moeten en afhankelijk te zijn van de resultaten van de andere teams.

Van een goede wedstrijd was mede door de belangen voor beide teams vandaag geen sprake maar het bleef spannend van het begin tot het eind. De eerste kans van de wedstrijd is voor Evan Rottier maar zijn schot wordt gekeerd door de doelman van Excelsior. Zowat direct hierna is de ploeg uit Kralingen voor het eerst dreigend maar de Haagsche verdediging weet verder onheil te voorkomen. Het duurt daarna tot aan de 29e minuut voordat een van beide ploegen weer voor gevaar weet te zorgen, maar de Haagsche aanval strand met een slap schot naast het doel. Wederom direct hierna is Excelsior weer gevaarlijk maar hun aanvaller weet de bal vrij voor het doel niet de juiste richting te geven. Vlak voor rust verzuimt de Rotterdamse ploeg een voorsprong te nemen want de spits schuift de bal alleen voor de doelman naast.

Voordat de meeste mensen na de rust weer hun plek langs de lijn hebben ingenomen komt ADO Den Haag op voorsprong. Het is Hugo Botermans die scoort nadat de poging van Evan Rottier, die knap werd vrijgespeeld door Amin Essabri, nog door de doelman wordt gekeerd. Excelsior dat in ieder geval niet mag verliezen moet nu wat meer risico nemen waardoor er voor de Hagenezen ruimte in de tegenaanval komt. Beide ploegen krijgen mogelijkheden (zo moet Jean Fritz Boom op de doellijn redding brengen) maar het zal tot aan de 83e minuut duren voordat wederom Hugo Botermans schitterend vrijgespeeld door Nino Vittali voor de bevrijdende 2-0 weet te zorgen. Vlak voor tijd staat doelman Youri Schoonderwaldt met een knappe reflex een Rotterdamse eretreffer in de weg zodat de wedstrijd met een 2-0 overwinning voor ADO Den Haag eindigt.

De Haagsche ploeg heeft nu volgende week in de laatste wedstrijd tegen hekkensluiter FC Volendam aan een gelijkspel genoeg om zich op eigen kracht te handhaven. De stand in de competitie is nu:
5e: ADO Den Haag      17-23 doelsaldo  0
6e: Almere City            17-22 doelsaldo  -5
7e: Excelsior R.            17-20 doelsaldo  -2

De eerste 6 ploegen plaatsen zich voor de eredivisie.

Opstelling; Youri Schoonderwaldt; Carlo de Gelder (46e Cas van Altena); Timo de Vreede; Jean Fritz Boom; Lucas Leverland; Lorenzo van Kleef; Teun Heijberg (67e Nino Vittali); Amin Essabri (68e Quincy Does); Evan Rottier (81e Daan Hartemink); Hugo Botermans; Bram Wennekers