Het is de talenten van trainer Martijn den Haan niet gelukt om een mooi seizoen af te sluiten met een overwinning. Het onderlinge duel tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse eindigde in een gelijkspel. ADO Den Haag moest het de laatste wedstrijd doen zonder de vaste basiskrachten Noah Philpsen, Zepiqeuno Redmond (blessure) en Ty Shaun van Gonter (geschorst). Met gelegenheidsspits Jayden Tammes begon ADO Den Haag sterk en agressief aan de wedstrijd. De eerste minuten was de thuisploeg sterk aan de bal en de vrije man werd veelvuldig gevonden. Dit resulteerde in de eerste vrije trap net buiten het 16 meter gebied na een overtreding op Jayden Tammes. Het schot van Irfan Karijowidjojo had niet genoeg kracht om het de keeper van Vitesse moeilijk te maken. Maar de toon was gezet. Na de goede beginfase kwam Vitesse beter in de wedstrijd en werd via de snelle aanvallers gevaarlijk. De eerste echte kans was dan ook voor de bezoekers. Na een aanval over de rechterkant werd de bal voorgegeven, maar het schot uit de tweede lijn ging over het doel van keeper Sem Eekhout. Na 8 minuten spelen moest hij toch de bal uit het doel halen. Na een voorzet vanaf de linkerkant kon de volledig vrijstaande spits van Vitesse de bal het doel in tikken en bracht de bezoekers op 0-1. Vanaf de aftrap was het Maikey Houwaart die de stand weer gelijktrok. Een hoge bal op Jayden Tammes (die de bal goed doorkopte) kwam voor de voeten van de diepgaande middenvelder. Hij schoot de bal beheerst in de verre hoek buiten bereik van de keeper. Na de aansluitingstreffer was het toch Vitesse dat een licht overwicht creëerde en tot enkele goede mogelijkheden kwam. In de 13e minuut werd de bal uit een vrije trap net over het doel gekopt. In de 18e minuut dachten de bezoekers op voorsprong te komen. Een afgeslagen bal werd buiten het 16 metergebied hard onderkant lat geschoten. Gelukkig voor de thuisploeg stuiterde de bal voor de doellijn en bleef het 1-1. In de 23e minuut was er dan toch de beloning voor de hardwerkende thuisploeg. Het was Friso Arendse die de bal in de loop mee gaf aan de diepgaande Dan Schallenberg. Hij twijfelde niet en schoot de bal in een keer over de keeper van Vitesse het doel in en bracht de thuisploeg met dit schitterende doelpunt op een 2-1 voorsprong. Dit was ook tevens de ruststand.
Na de rust gingen de bezoekers uit Arnhem op zoek naar de gelijkmaker en probeerde ADO Den Haag vroeg druk te zetten. Het was echter de thuisploeg die in de 5e minuut de eerste mogelijkheid kreeg. Uit een ingestudeerde corner kreeg Giovanny de Pinas de kans op 3-1, maar zijn schot ging over het doel. Het was wachten op de 3-1 van de thuisploeg. Maar in de 10e minuut brachten de bezoekers, volkomen uit het niets, de score op 2-2. Na onzorgvuldig uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van de middenvelder van Vitesse. Hij twijfelde niet en schoot de bal buiten bereik van keeper Sem Eekhout in de verre hoek. Na de 2-2 was het ADO Den Haag dat op zoek ging naar de 3-2. De thuisploeg nam het initiatief en drong Vitesse terug op eigen helft. Vitesse loerde op de counter, maar werd niet echt gevaarlijk. ADO Den Haag kreeg in de laatste fase van de wedstrijd nog enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. In de 23e minuut kon de keeper van Vitesse net voorkomen dat Kaj Tops de bal kon inschieten. In de 26e minuut was het Figo de Voogd die het probeerde met een schot uit de tweede lijn, maar zijn schot belandde in de handen van de keeper. Wat de thuisploeg ook probeerde, het mocht helaas niet baten. Het laatste wapenfeit kwam van de schoen van Maikey Houwaart, maar ook zijn schot werd gestopt door de keeper en zo bleef het bij 2-2. Na afloop heerste er teleurstelling, maar toch kunnen staf, spelers en supporters terugkijken op een mooi en prima seizoen.