In de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2019/2020 heeft ADO Den Haag O19 met 1-2 verloren van Willem II O19. Al snel in de wedstrijd kwamen de Tricolores uit Tilburg op een voorsprong nadat daarvoor de Haagsche ploeg een uitgelezen mogelijkheid op een doelpunt om zeep hadden geholpen. Toch kwam ADO Den Haag weer snel op gelijke hoogte door een treffer van Zakaria Amallah na een uitstekende vrije trap van Amin Essabri. Zakaria Amallah kon bij de 2e paal de bal binnen tikken. Tot aan de rust kwam er geen verandering meer in deze stand ondanks nog een goede mogelijkheid voor ADO Den Haag.

In de tweede helft waren de grootste kansen voor de Haagsche ploeg maar paal, lat en doelman stonden Haags succes in de weg. In een van de spaarzame uitvallen weet Willem II wel te scoren zodat zij uiteindelijk met een 1-2 overwinning huiswaarts keren. Het was voor het nieuwe trainersduo Rob Penders / Leo Koswal fijn om iedereen aan het werk te hebben gezien en het vertoonde spel gaf in ieder geval genoeg houvast om op verder te borduren.

Volgende week speelt ADO Den Haag de laatste wedstrijd voor de vakantie, om 12.00 uur bij en tegen FC Utrecht.