Voor een bekerwedstrijd in de voorronde moest de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag onder 19 Rob Penders en diens assisstent Leo Koswal naar Hengelo om aan te treden tegen FC Twente O19. De Haagse ploeg begon nerveus aan de wedstrijd en de thuisploeg maakte hier dankbaar gebruik van. Na onnodig balverlies opende de gastheren de score al in 9e minuut en kwamen zo al snel op een 1-0 voorsprong. Na deze domper herstelde de Haagse ploeg langzaam van deze zwakke openingsfase en kon het al snel op gelijke hoogte komen maar nadat de thuisploeg een corner mocht nemen schakelde ADO Den Haag razend snel om en was het Brayley Tweeboom die de gelijkmaker kon laten aantekenen. Zijn inzet ging echter aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Deze kans was echter wel het sein voor ADO Den Haag om het initiatief naar zich toe te trekken. In het restant van de 1e helft was het de bovenliggende partij zonder echter tot grote kansen te komen. Het mocht Hugo Wentgens nog dankbaar zijn dat de ruststand 1-0 bleef omdat hij attent reageerde op een gevaarlijk diagonaal schot.

De equipe van Penders/Koswal zou nog 45 minuten hebben om de stand gelijk te trekken maar ondanks dat het goed begon aan de 2e helft kreeg het in de 50e minuut wederom de deksel op de neus. Ook dit maal werd de thuisploeg geholpen door onnodig balverlies in de Haagse defensie. Deze tik kwam hard aan en 9 minuten later deelde de thuisploeg de genadeklap uit door de 3e slordigheid van de Haagse ploeg af te straffen, 3-0. Hierna nam de thuisploeg een afwachtende houding aan en kon ADO Den Haag zich herstellen van deze mokerslagen. In de 85 minuut scoorde Nick Broekhuizen de eretreffer voor ADO Den Haag waardoor de eindstand uiteindelijke op 3-1 kwam. Door deze nederlaag kwam er al snel een einde aan het Haagse bekeravontuur en kan het zich nu volledig focussen op de naderende competitie die voor ADO Den Haag op 14 september begint met een uitwedstrijd tegen PSV.

Zaterdag 7 september speelt ADO Den Haag onder 19 een oefenwedstrijd op "De Aftrap" in het Zuiderpark tegen De Graafschap onder 19, aanvang 14.30 uur.