Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Verslagen

De eerste echte officiële wedstrijd van het seizoen 2019 – 2020 bracht de jongens van trainers Hoogendorp en Samson naar Papendal in Arnhem. Daar stond voor hen de bekerwedstrijd in de voorronde op het programma tegen Vitesse O16. Beide ploegen beginnen aftastend, waarna ADO Den Haag langzaam voetballend de boven liggende partij wordt en ook kansen begint te creëren. Het is in deze fase zelfs een verademing om ADO Den Haag zo rustig en eenvoudig elkaar te zien vinden. In de 11e minuut is het zo’n moment dat ADO Den Haag door de verdediging van Vitesse heen snijdt via Rajiv Wenholt, Julian van der Kwaak en Rens Sandell die vervolgens eenvoudig de 0-1 laag binnen schuift. Amper één minuut later is het Pharell de Macker die goed wordt vrijgespeeld en zijn inzet naar de 0-2 nipt gekeerd ziet worden door de doelman van Vitesse. Vlak daarna krijgt ADO Den Haag weer een kans en lagen de mogelijkheden er zeker om binnen 15 minuten met 0-3 aan de leiding te staan. Het is een wereld van verschil voor die gene die afgelopen week dit zelfde ADO Den Haag hadden zien spelen in Rotterdam tegen Excelsior O17.

Vitesse blijft wel eens waar in de wedstrijd en deelt naar mate deze wedstrijd vordert ook spelden prikjes uit aan ADO Den Haag. Lars Wassenaar moet in de 27e minuut eenmaal handelend optreden op een afstandsschot maar dit is al met al een eenvoudige prooi voor Wassenaar. In de 28e minuut verzuimt Vitesse zelfs uit een perfecte aanval de 1-1 binnen te schieten. ADO Den Haag roept dit over zichzelf af door de eenvoud waarmee het de wedstrijd was gestart niet door te zetten. Niet juist of hard genoeg inspelen van ballen aan en naar elkaar, inclusief een goede aanname of overige eenvoudige keuzes waren hier absoluut de oorzaak van. In de 41e minuut weet Wassenaar met de voet de 1-1 te voorkomen. Vlak voor rust krijgt ADO Den Haag zelf een enorme kans, maar de omhaal van Pharell de Macker gaat dan nipt over de dwarsligger van Vitesse. Zo gaat ADO Den Haag met een 0-1 voorsprong rusten.

Feitelijk is de tweede helft een kopie van de eerste, ADO Den Haag kan zeer zeker voetballen en laat dat soms ook absoluut zien. ADO Den Haag is over 90 minuten veel fitter en trekt de wedstrijd pas in de blessuretijd definitief over de streep, als achtereen volgens Rens Sandell de 0-2 en vlak daarna Abudlrahman Sango de 0-3 voor hun rekening nemen. Komende dinsdag 3 september is FC Dordrecht O17 om 18:30 uur vriendschappelijk te gast en zaterdag 7 september staat de eerste competitiewedstrijd gepland in het Haagse Zuiderpark om 15:00 uur tegen FC Utrecht O17.

Deel dit item