Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Verslagen

Afgelopen zaterdag is het seizoen 2019-2020 voor ADO Den Haag O13 officieel begonnen met de bekerwedstrijd tegen AZ Alkmaar. Door een goed doordacht strijdplan van trainer Joep Breimer, had ADO Den Haag het gevoel AZ pijn te kunnen doen en misschien wel de overwinning in de wacht te slepen. Om 12:30 uur stipt begon de wedstrijd op een zonovergoten sportcomplex de Aftrap. De strategische zet van de trainer had effect, want in de 2e minuut krijgt ADO Den Haag spits Divano Iglesias al een kans, helaas op de paal. Maar 2 minuten later was het dan toch raak. Een goede voorzet van Dani van Loenen voor de goal, Divano Iglesias mist net de bal en Senne Steijlen scoort de 1-0 in de rebound. In de 8e minuut blesseert Joppe Abbink zich en moet helaas het veld verlaten en wordt vervangen voor Kai Chang. Daarna volgen er voor ADO Den Haag nog een paar goede kansen, een goede pass van Divano Iglesias, waarna Dani van Loenen voorlangs schiet. De minuten daarna zijn voor AZ, ook zij creëren een paar goede kansen. De laatste fase voor de rust volgen er weer wat kansen voor onze gasten uit Alkmaar. ADO Den Haag keeper Sam Verheggen heeft nog een aantal goede reddingen na een corner, de bal komt meerdere malen in de kluts en uiteindelijk wordt de bal door ADO Den Haag weggewerkt. Sam Verheggen houdt de thuisploeg in die minuten gelukkig op de been en stopt weer een poging van AZ.

In de 2e helft begint ADO Den Haag goed met een voorzet van Dani van Loenen, een mooi schot van Senne Steijlen, helaas gestopt door de keeper van AZ. Rond de 45e minuut in de volgen nog een paar goede kansen voor ADO Den Haag, helaas worden ze niet verzilverd. Daarna volgt een hele goede kans voor AZ , waarbij doelman Sam Verheggen ADO Den Haag op miraculeuze wijze, met een paar waanzinnige reddingen op de been houdt. Dani van Loenen moet niet veel later behandeld worden door de verzorger en dit geeft het elftal even de kans om een drinkpauze in te lassen en detrainer geeft het elftal nog wat tactische adviezen. Er volgen in de minuten daarna wat wissels, onder andere Ozdër Ozcan voor Senne Steijlen. Het centrale verdedigingsduo van ADO Den Haag, vandaag Teun Beghtel en Tim Danhof hebben zich van hun beste kant laten zien, goed samenspel, elkaars plekje overnemen en de boel dicht houden. Ondanks dat AZ in de 2e helft maar een enkele kans heeft gecreëerd, maken ze toch vier minuten voor tijd de 1-1. Er volgen in de laatste minuten van de wedstrijd nog wat wissels bij ADO; Szymon Pycek voor Dani van Loenen en Leonardo Marlini voor Mitch van Beek. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 1-1 en dat betekent direct penalty’s. 

De penaltyserie doet ADO Den Haag beter. ADO Den Haag mist 1 penalty en AZ mist er 2. Daardoor gaat ADO Den Haag O13 door naar de volgende ronde van de KNVB Beker.

Deel dit item