Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Verslagen

ADO Den Haag O17 is begonnen aan de competitie. Onder leiding van het trainersduo Hoogendorp/Samson begonnen ADO Den Haag tegen de leeftijdgenoten van de domstedelingen. Dit was zonder langdurige geblesseerde Tino Dimitrijevic, Gioele Nicolaas en Chris van Eck. Doelman Kilian Nikiema was geselecteerd voor de nationale ploeg Burkina Faso. Waar hij zijn debuut heeft gemaakt in een 1-0 gewonnen wedstrijd. 

ADO Den Haag 17 begon voortvarend aan de wedstrijd en probeerde in de omschakeling het eerste gevaar voor het doel te stichten. Maar de voorzetten van Abdulrahman Sango konden nog geen medespelers bereiken. De eerste echte kans was voor FC Utrecht en deze was ook gelijk raak. Op een schot van FC Utrecht moest de doelman van dienst Lars Wassenaar zijn meerdere erkennen. En zo keek ADO Den Haag O17 al vroeg tegen een achterstand aan. ADO Den Haag probeerde met combinatie voetbal zich in de wedstrijd te spelen. Dit lukte bij vlagen ook aardig zonder echt gevaarlijk voor het Utrechtse doel te worden. De beste mogelijkheden voor Utrecht ontstonden na balverlies van ADO Den Haag waar FC Utrecht vervolgens in de counter van probeerde te profiteren. Na 20 minuten spelen was ADO Den Haag dicht bij de eventuele gelijkmaker. Een voorzet van Sacha Komljenovic ging voorlangs. In de daarop volgende counter lag de bal wel in het Haagse doel. In de daarop volgende fase hadden de Hagenaars het moeilijk om het spel te maken. Dat zou dan ook nog voor rust een derde tegen treffer tot gevolg hebben. Als na een corner van FC Utrecht de afgevallen bal binnen wordt geschoten vanaf de rand 16 meter. En zo gaan beide ploegen rusten met een 0-3 tussenstand.

De tweede helft laat een zelfde beeld zien FC Utrecht laat ADO Den Haag aan de bal en loert op het balverlies van de Hagenaars. Door deze speelwijze komt FC Utrecht keer op keer gevaarlijk voor Lars Wassenaar die met een aantal goede reddingen zijn ploeg behoed voor een grotere achterstand. ADO Den Haag kan hier maar weinig gevaar tegenover zetten. En moet dan ook lijdzaam toe zien dat op slag van het eindsignaal nummer 4 van FC Utrecht binnen valt.

Zo heeft ADO Den Haag O17 een valse start van de competitie. Waar het wel kan terug zien op een wedstrijd waarin het veel balbezit had maar hier te slordig mee om ging. En in Utrecht een ploeg vond die dit genadeloos afstrafte. Volgende week komen de leeftijd genoten van FC Twente naar de aftrap. Aanvang 15.00u

Opstelling ADO Den Haag O17: Lars Wassenaar, Sam Li (66e Steven Frankenhuizen), Emre Ates, Finn van Breemen, Rajiv, Wentholt, Sacha Komljenovic, Pharell de Macker, Julian van der Kwaak, Rens Sandell (66e Anthony Costella), Delana Costella (55e Bienveneu Matabora) , Abdulrahman Sango

Deel dit item