Zaterdag speelde ADO Den Haag O16 de tweede competitiewedstrijd bij het altijd gastvrije Sparta in Rotterdam. ADO Den Haag had er zin in tegen het, toch altijd lastige, Sparta. Al in de 5e minuut bied de eerste kans zich al aan. Een voorzet van Oscar Minnaard wordt maar net gemist door Jordan Gout. Nog geen drie minuten later wederom een voorzet van Oscar Minnaard, ditmaal op Nuno Laguna Borgas, maar deze raakt de bal verkeerd en schiet naast. In de 13e minuut lukt het dan uiteindelijk wel om te scoren. Jeroen Haars en Nuno Laguna Burgos zetten de keeper van Sparta onder druk en dat levert loon naar werken, want na slecht wegwerken van Sparta, kan Jordan Gout de bal intikken, 0-1. Sparta Rotterdam die slechts sporadisch in de buurt van doelman Bas Tanis komen, komen op gelijke hoogte in de 22e minuut door een foutje in de Haagse defensie, 1-1. Sparta lijkt wat meer aan te dringen in deze fase van de wedstrijd, maar tot echte kansen komt het nog niet. Bij ADO Den Haag wel. In de 27e minuut krijgt Nuno Laguna Burgos zijn kans op een doelpunt, maar ziet zijn inzet belanden op de paal. Zes minuten later lukt het Oscar Minnaard om vanaf links een slim balletje buiten om bij Nuno Laguna Burgos te krijgen en deze rond beheerst af, 1-2. Vlak voor rust krijgt Jordan Gout nog 2 kansen, de laatste op aangeven van Jaylaino van Gurp, maar ziet beide kansen gekeerd door de keeper van Sparta. Ruststand blijft 1-2.

Na rust verwachtte ADO Den Haag een getergd Sparta, maar ook nu was de eerste kans voor ADO Den Haag. In de 55e minuut schiet Jaydavon Haas op goal en wordt deze naast getikt door de keeper. Het spel schommelt heen en weer. Als de klok op de 65e minuut staat krijgt Jordan Gout zijn tweede kans op een doelpunt. Het schot wordt gekeerd door de keeper en uit de rebound lukt het Jeroen Haars om het net te vinden, 1-3. Sparta wisselt nog in de laatste minuten, waardoor zij iets meer richting het strafschopgebied van ADO Den Haag komen, maar echt gevaarlijk wordt het niet voor de verdediging en keeper Bas Tanis. Sterker nog in de allerlaatste minuut zorgt een uittrap van Bas Tanis ervoor dat de bal helemaal bij Nuno Laguna Burgos terecht komt en die faalt niet en de 1-4 scoort. Niet lang daarn klinkt het laatste fluitsignaal en schrijft ADO Den Haag er 3 punten bij. Een mooi resultaat voor het gehele team en staf, dat blijft vechten voor elke bal en positief toewerkt naar een goed resultaat. Aankomende zaterdag wacht er een geheel andere uitdaging voor het team wanneer de thuiswedstrijd om 12:30 uur plaats vindt tegen Feyenoord.