ADO Den Haag O19 begon de eerste competitie wedstrijdstrijd op bezoek bij PSV voortvarend. Binnen de minuut veroverde Nick Broekhuizen de bal op het middenveld en stuurde direct Brayley Tweeboom de diepte in. Tweeboom kon oprukken tot in het strafschopgebied van PSV en vanuit een moeilijke hoek vuurde hij een kanonskogel af op het doel waarbij de bal in de korte hoek helaas de paal raakte. Niet veel later was de Haagse ploeg van trainers Penders/Koswal weer gevaarlijk. Dit maal ontsnapte Evan Rottier aan de rechterkant van het veld maar diens voorzet ging voorlangs het PSV doel zonder dat een Haags been het laatste zetje kon geven. De thuisploeg was nog niet gevaarlijk geweest toen ADO Den Haag in de 12e minuut verdiend op een 0-1 voorsprong kwam. Wederom werd de bal op het middenveld veroverd en via Brayley Tweeboom kwam de bal bij Evan Rottier die met een mooi schot de PSV doelman kansloos liet. Echt lang konden de bezoekers niet genieten van deze voorsprong. In de 20e minuut kwam PSV langszij nadat de Haagse defensie te enthousiast een aanval wilde onderbreken en daardoor de organisatie uit het oog verloor. Na deze gelijkmaker kwam de thuisploeg beter in wedstrijd en drong het de gasten uit Den Haag terug. Omdat Brayley Tweeboom met een hamstring blessure zijn goede wedstrijd in de 25e minuut moest afbreken kwam de rust in de Haagse ploeg niet ten goede. De Eindhovense druk leverde een aantal corners op en in de 40e minuut werd uit een van deze corners bijna de 2e treffer ingekopt maar de bal kaatste op de bovenkant van de kruising terug. Even leek het erop dat ADO Den Haag nog voor rust een 2e treffer zou incasseren maar het gaf geen kansen meer weg.
Na rust was de wedstrijd wat meer in evenwicht waarbij ADO Den Haag in de 52e minuut na mooie lange aanval dicht bij een voorsprong was maar Nick Broekhuizen zag zijn schot gekeerd worden door de prima keepende PSV doelman. In de aanval die daarop van PSV volgde was het de thuisploeg die bijna op voorsprong kwam, maar een schot kwam via de kluts op de lat terecht. Toch was het PSV die een minuut later op voorsprong kwam. De uitstekend spelende defensie van ADO Den Haag was een moment niet scherp en daar profiteerde de PSV aanval van, 2-1. Met een aantal verse krachten in de ploeg probeerde ADO Den Haag de gelijkmaker te forceren. In de 68e minuut mocht de ploeg een corner nemen en in de daarop volgende scrimmage was er niemand die tot scoren kon komen. De mooiste kans kreeg ADO Den Haag echter vlak voor tijd. In de 87e minuut plots voor de voeten van Nino Vitalli maar hij schoot de bal helaas recht in de handen van de doelman. Samenvattend kan gesteld worden dat de Haagse ploeg een prima wedstrijd heeft gespeeld maar met de keiharde wetten van het voetbal is geconfronteerd. Twee momenten waarbij de organisatie niet op orde was werden door de thuisploeg genadeloos afgestraft.

Volgende week komt NEC uit Nijmegen naar De Aftrap, aanvang 14.45 uur.