Nieuws & Verslagen

Verslagen

Vandaag stond er wederom een thuis wedstrijd op het programma voor de mannen van het trainers duo Hoogendorp/Samson. Na het teleurstellende resultaat van vorig week tegen FC Utrecht was het voor ADO Den Haag O17 zaak om nu wel een goed resultaat neer te zetten. In de openingsfase proberen beide ploegen met combinatie voetbal het spel naar zich toe te trekken. FC Twente heeft in deze fase de beste kansen. Kilian Nikiema moet een aantal keren handelend optreden en weet zijn doel schoon te houden. Hierbij krijgt hij hulp op de doellijn van Emre Ates. Het spel golft op en neer. Beide ploegen creëren wel mogelijkheden zonder echt uitgespeelde kansen. Voor ADO Den Haag vielen er een aantal schoten uit de tweede lijn te noteren van Sacha Komljenovic, Pharell de Macker en Anthony Costella. Vlak voor het “bakkie” thee komt FC Twente toch op voorsprong. Na balverlies komt FC Twente er razendsnel uit en weet de overtal situatie goed uit te spelen. Zo gaan beide ploegen met een 0-1 tussenstand rusten.

In de rust worden de puntjes op de “ï” gezet en zien we een ander ADO Den Haag. Deze werklust ziet ADO Den Haag beloond worden als een scherpe voorzet van Pharell de Macker doeltreffend wordt afgerond door Delano Costella en de 1-1 binnen schiet. Binnen 5 minuten komt ADO Den Haag zelfs op een 2-1 voorsprong als een diepe bal van ADO Den Haag door de verdediger van FC Twente langs zijn eigen doelman wordt gekopt en Pharell de Macker hierna eenvoudig de 2-1 kon binnen schieten. Even lijkt het er op dat ADO Den Haag de voorsprong nog verder kon vergroten maar de kopbal van Rens Sandell werd schittert gered door de Twentse doelman. Dit was het teken voor FC Twente om een slot offensief in te zetten. Hierdoor ontstonden er meerdere mogelijkheden en verzuimt ADO Den Haag om de wedstrijd definitief te beslissen. Hierdoor houd FC Twente hoop op een punt of misschien wel meer. Maar het geluk was aan Haagse zijde want in de tussenstand kwam geen wijziging mede door een goede actie van Kilian Nikiema ver in de extra tijd. Zodoende kon ADO Den Haag O17 zijn eerste 3 punten noteren in deze najaars competitie.

Volgende week reist het gezelschap richting Nijmegen om het te gaan opnemen tegen de leeftijd genoten van NEC. Aanvang van deze wedstrijd is 14.45u.

ADO Den Haag O17: Killian Nikiema, Rajiv Wentholt, Emre Ates, Finn van Breemen, Steven Frankenhuizen, Sacha Komljenovic, Pharell de Macker(85e Sofyan El Hannoudi), Anthony Costella(72e Sam Li), Bienvenu Matabaro(60e Rens Sandell), Delano Costella(60e Julien van der Kwaak), Abdulrahman Sango.  

Deel dit item