Nieuws & Verslagen

Verslagen

ADO Den Haag O17 trok voor de eerste uitwedstrijd deze competitie richting Nijmegen. Waar onder zomerse omstandigheden de strijd moest worden aangegaan met de leeftijdgenoten van NEC. Hiervoor had het trainers duo Hoogendorp/Samsom een uitgedunde selectie tot hun beschikking. Lars Wassenaar, Chris van Eck, Tino Dimitrijevic en Gioele Nicolaas zaten in de ziekenboeg. ADO Den Haag dacht een vliegende start te hebben. Een vrije trap van de zijkant wordt bij de 2e paal teruggekopt door Julian van der Kwaak waar Rens Sandell de bal tegen het net weet te werken. Echter wordt deze wegens buitenspel geannuleerd. Hierna is er een fase met veel balbezit voor ADO Den Haag O17 zonder echt uitgespeelde kansen. NEC Nijmegen wordt bijna in het zadel geholpen door slordig balverlies in de laatste linie, maar in een uiterste inspanning weet Kilian Nikiema de inzet onschadelijk te maken. Rens Sandell is wederom dichtbij een openingsdoelpunt maar de voorzet van Pharell de Macker weet hem net niet te bereiken. Halverwege de eerste helft verliest ADO Den Haag de grip op de wedstrijd en weet NEC een aantal mogelijkheden te creëren al dan niet geholpen door het slordige balverlies van ADO Den Haag. Doelman Kilian Nikiema is in deze fase de inzetten nog de baas.

De 2e helft geeft eenzelfde beeld. NEC heeft de mogelijkheden en ADO Den Haag probeert de aanvalsgolven te neutraliseren en dan via de counter enig gevaar te stichten. Na een kwartier spelen in de 2e helft komt NEC op een 1-0 voorsprong als vanuit een corner vrij ingekopt kan worden en Kilian Nikiema de bal niet onder controle kan krijgen. Hierna probeert ADO Den Haag met lange ballen het spel snel te verplaatsen. Dit blijft zonder resultaat en geeft NEC de mogelijkheid om via snelle omschakeling op zoek te gaan naar de tweede van de middag. Dit gaat uiteindelijk ook gebeuren en zal ook de genade klap zijn voor ADO Den Haag O17. In de 75e min komt de 2-0 op het scorebord. Hierna probeert ADO Den Haag nog wel de aansluiting te forceren maar is niet bij machtte om het de Nijmeegse verdediging lastig te maken. Zodoende verandert er niets in deze tussenstand en wordt deze uiteindelijk als eindstand genoteerd en moet ADO Den Haag met dit teleurstellende resultaat richting de hofstad vertrekken. Volgende week komt Heerenveen richting Sportpark "De Aftrap". Aanvang van deze wedstrijd is 15.00u

Opstelling ADO Den Haag O17: Kilian Nikiema, Sam Li, Emre Ates, Rajiv Wentholt, Steven Frankenhuizen, Finn van Breemen, Pharell de Macker(46e Bienvenu Matabaro), Julian van der Kwaak, Rens Sandell(70e Anthony Costella), Sacha Komljenovic, Abdulrahman Sango(16e Delano Costella)  

Deel dit item