In de eerste thuiswedstrijd van deze competitie trof ADO Den Haag O19 NEC uit Nijmegen die eveneens in de competitieopening de punten aan de tegenstander moest laten. Na een enigszins rommelige openingsfase was het de thuisploeg die langzaam maar zeker de controle over de wedstrijd nam. De eerste echte mogelijk voor ADO Den Haag diende zich aan in de 18e minuut. Nick Broekhuizen vond Amin Essabri in kansrijke positie maar de laatste kreeg de bal niet lekker onder controle waarmee de kans was verkeken. Niet veel later speelde Evan Rottier zich vrij maar diens schot in de korte hoek kon door de doelman van NEC gekeerd worden. In de 25e minuut was het wederom Nick Broekhuizen die de bal veroverde en zijn pass op Amin Essabri werd ditmaal wel door deze laatste doeltreffend afgerond, 1-0. De Haagse ploeg was nu heer en meester op het veld maar wist dit overwicht niet verder in doelpunten om te zetten. Het kreeg vlak voor rust bijna de deksel op neus. Op de achterlijn wist een aanvaller van NEC eenvoudig twee spelers uit de Haagse defensie van zich af te schudden en creëerde daarmee de eerste kans voor NEC maar vond gelukkig Hugo Wentgens op zijn pas. Even was de thuisploeg van streek en de gasten uit Nijmegen mochten een paar corners nemen die echter geen gevaar opleverden.

Na de pauze kreeg het publiek een andere wedstrijd voorgeschoteld. NEC kwam goed uit de starblokken en kreeg een kleine kans maar deze werd verprutst. De 2e helft kenmerkte zich voornamelijk verder door slordigheden en verkeerde keuzes van de thuisploeg waardoor het de geboden ruimtes niet wist te benutten. NEC probeerde wel om de gelijkmaker te forceren maar was niet bij machte om de Haagse defensie echt in problemen te brengen. Het meeste gevaar leverde de toegekende vrije trappen op rond het Haagse strafschopgebied maar deze leverde ook de gelijkmaker niet op. Al met al was het de thuisploeg die verdiend de 3 punten in huis hield en daarmee een sprongetje maakt op de ranglijst.

Komende week speelt de ploeg van Penders/Koswal eerste op woensdag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht om vervolgens volgende week zaterdag aan te treden in Breda tegen NAC.