ADO Den Haag O14 speelde een verdienstelijke wedstrijd op sportpark Woudenstein in Rotterdam tegen Excelsior O14. De ploeg van trainer Martijn den Haan won terecht met 1-4 en nam zo de drie punten mee naar Den Haag. De thuisploeg begon met goede bedoelingen aan de wedstrijd en probeerde ADO Den Haag (dat weer kon beschikken over verdediger Sky Heesen, maar helaas spits Anthony Rodriques moest missen wegens een blessure) met diepte ballen vanaf het begin onder druk te zetten. Het was toch ADO Den Haag dat de eerste corner van de wedstrijd kreeg en het tempo van de wedstrijd bepaalde. In de 6e minuut kreeg Dan Schallenberg een mogelijkheid om na een vlot lopende aanval de score te openen, maar het schot ging naast het doel. Kort daarna klopte de thuisploeg voorzichtig op de deur. Een voorzet van de linkerkant werd het 16-meter gebied ingedraaid, maar keeper Caleb Kramer kwam goed zijn goal uit en bokste de bal weg voor de inkomende spelers. Na deze beginfase werd het spel van ADO Den Haag wat slordig en ontbrak het vaak aan de eindpass. Excelsior probeerde het wel, maar had moeite om de bal in de ploeg te houden. Pas in de 13e minuut kreeg Excelsior een mogelijkheid na een goede aanval over de linkerkant. De verdediging van ADO Den Haag o.l.v. aanvoerder Jayden Tammes hield de thuisploeg van scoren af. In de 16e minuut was het dan toch raak. Een snelle aanval over de rechterkant. Ty-Shaun van Gönter won zijn duel en gaf de bal op spits Maikey Houwaart die met een goede sliding de bal nog net op de vrijstaande Figo de Voogd kon spelen. Deze bleef rustig en schoot de bal beheerst in het doel en bracht ADO Den Haag verdiend op voorsprong. Hierna kreeg ADO Den Haag volop mogelijkheden via Figo de Voogd, Maikey Houwaart, Dan Schallenberg en Irfan Karijowidjojo om de score te vergroten. Volkomen uit het niets kwam Excelsior in de 25e minuut na matig verdedigen op 1-1. Echter, 2 minuten later stelde ADO Den Haag weer orde op zaken. Uit een snelle aanval over de rechterkant werd Ty- Shaun van Gönter het 16- meter gebied ingestuurd. Hij probeerde de keeper te omspelen, maar werd onderuitgehaald en ADO Den Haag kreeg een penalty. Aanvoerder Jayden Tammes schoot de bal onhoudbaar in het doel en bracht de stand op 1-2. Hierna liet ADO Den Haag de thuisploeg beter in de wedstrijd komen. Het speelde slordig en had veel onnodig balverlies. Na een rommelige fase kreeg de thuisploeg een kans op 2-2, maar de bal belandde op de paal. Kort hierna was het keeper Caleb Kramer die de thuisploeg van het scoren afhield. Uit een doorgekopte dieptebal (oog in oog) bleef hij goed staan en redde uitstekend met zijn voet. Vlak voor rust kreeg Figo de Voogd de kans op 1-3 na goed doorzetten, maar zijn schot werd gered door de keeper.

De tweede helft begon ADO Den Haag fel en zette Excelsior vanaf het fluitsignaal onder druk. Excelsior had moeite om eronder uit te voetballen wat resulteerde in een flink aantal mogelijkheden voor ADO Den Haag. Na 2 minuten spelen kreeg ADO Den Haag een vrije trap net buiten het 16 metergebied. Het schot van Dan Schallenberg kon nog gekeerd worden door de keeper. Kort daarna was het de ingevallen Alex Wagenaar die zijn schot over het doel zag verdwijnen. Excelsior loerde op de counter en kreeg hieruit een aantal kansjes. In de 11e minuut werd ADO Den Haag een penalty onthouden na een ‘duidelijke’ overtreding in het 16 metergebied op Figo de Voogd. Helaas zag de scheidsrechter het anders en bleef het 1-2. De minuten die daarop volgde, ging het spel over en weer en kregen beide ploegen mogelijkheden. In de 17e minuut werd het uit een vrije trap bijna 2-2, maar de bal belandde op de lat. Hierna nam ADO Den Haag weer het initiatief in de wedstrijd en kreeg het na een steekbal van Irfan Karijowidjojo op Dan Schallenberg de kans op een doelpunt. Zijn schot ging net naast het doel. Toch was het dezelfde Dan Schallenberg die betrokken was bij de 1-3. Zijn vrije trap werd niet goed verwerkt door de keeper en kwam voor de voeten van Maikey Houwaart die er 1-3 van maakte. Het slotakkoord was voor middenvelder Marley Cruz. Na een prima aanval van ADO Den Haag kreeg hij de bal net buiten het 16-meter gebied. Door zich goed vrij te spelen schoot hij de bal onhoudbaar in de bovenhoek van het vijandige doel en bracht de eindstand op 1-4. Volgende week kan ADO Den Haag deze stijgende lijn voortzetten in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap O14 om 14.30 uur.