ADO Den Haag O14 won afgelopen zaterdag verdiend van de Graafschap O14. Het was een wedstrijd met twee verschillende helften. Het begon met een tegenvaller voor trainer Martijn den Haan. In de warming up zag hij zijn keeper Caleb Kramer geblesseerd uitvallen en moest Sem Eekhout het doel verdedigen. ADO Den Haag begon de wedstrijd matig. Misschien dat de harde wind van invloed was, maar het spel van de gastheren was onrustig. Toch kreeg het een goede mogelijkheid om de score te openen. Spits Anthony Rodriques werd de diepte ingestuurd, maar zijn schot ging over het doel. Kort daarna kreeg Figo de Voogd de volgende mogelijkheid na goed doorzetten van Maikey Houwaart. Hij legde de bal terug, maar ook dat schot ging over het doel. De Graafschap voetbalde in de eerste fase beter en was rustiger aan de bal. ADO Den Haag daarentegen was slordig en niet overtuigend in de duels. Dit resulteerde in een vroege achterstand in de 11e minuut. Een pass van keeper Sem Eekhout op Diego Nijssen bleek te kort (wind?) en werd door De Graafschap direct afgestraft en bracht de stand op 0-1. Toch was het ADO Den Haag dat kort na de 0-1 weer een goede mogelijkheid kreeg. Uit een inworp en een prima individuele actie van Irfan Karijowidjojo gevolgd door een steekbal op Figo de Voogd. Helaas werd zijn schot gekeerd door de keeper van de Graafschap. Van de kracht van de thuisploeg (vroeg druk zetten, agressief spelen, duels winnen) was weinig te zien. Het spel oogde slordig en chaotisch waardoor de tegenstander het idee kreeg dat er wat te halen viel. Dit werd bevestigd in de 17e minuut. Na matig verdedigen kreeg De Graafschap een penalty en bracht de stand op 0-2. Het spelbeeld veranderde na de 0-2 nauwelijks. ADO Den Haag probeerde het wel, maar was slordig in de eindfase. Toch kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Na goed doorzetten van Maikey Houwaart was het Figo de Voogd die met een bekeken schot de stand op 1-2 bracht. ADO Den Haag ging op zoek naar de gelijkmaker en liet bij vlagen zien dat het een goed voetballende ploeg is. In de 24e minuut was ADO Den Haag dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van Maikey Houwaart, die de bal terugkreeg van de diepgaande Marley Cruz, ging over het doel. Een minuut later was het dan toch raak. Uit een inworp schoot Anthony Rodriques de 2-2 tegen de touwen. Vlak voor rust was de Graafschap nog dicht bij een 2-3 voorsprong, maar door attent keeperswerk van Sem Eekhout bleef het 2-2 en zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na de rust begon ADO Den Haag agressief aan de tweede helft. Het leek wel of er een andere ploeg in het veld stond. Er werd vroeg druk gezet, duels gewonnen en veel meer rust aan de bal. De Graafschap werd vastgezet en na 2 minuten spelen kreeg ADO Den Haag al de eerste mogelijkheid via Marley Cruz. Een doelpunt kon niet uitblijven en in de 10e minuut was het spits Anthony Rodriques die de 3-2 maakte. Na een voetballende aanval met Maikey Houwaart en Marley Cruz schoot hij de thuisploeg op een verdiende voorsprong. In de 14e minuut bracht wederom Anthony Rodriques de stand op 4-2. Na goed doorzetten van de mee opgekomen Ty- Shaun van Gönter kreeg hij de bal op een presenteerblaadje en schoot de bal in het doel. Hiermee verdween de illusie van de bezoekers uit Doetinchem om te zorgen voor een stunt. ADO Den Haag bleef continu druk uitoefenen op de helft van de tegenstander die alleen dreigend kon worden door fouten van de thuisploeg. In de 19e minuut kreeg ADO Den Haag opnieuw loon na werken. Dan Schallenberg schoot de 5-2 op het scorebord na een goede combinatie tussen Giovanny Simas Jesus de Pina en Marley Cruz, waarbij de verdediging van de gasten het nakijken had. De eindstand in de 30e minuut werd bepaald door Giovanny Simas Jesus de Pina. Hij werd in het 16 metergebied goed vrijgespeeld door Marley Cruz. In eerste instantie zag hij zijn schot nog worden gered door de keeper, maar al vallend kon hij de bal toch in het doel krijgen. Zo pakte ADO Den Haag verdiend de drie punten en liet zien dat het over veel power, wilskracht en goed voetbal bezit. Aankomende zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma voor ADO Den Haag O14. Op zaterdag 12 oktober kan de ploeg van Martijn den Haan de stijgende lijn voortzetten. Dan speelt het tegen FC Utrecht O14 om 14.30 uur op de Aftrap.