Op een droog, maar winderig, Sportcomplex Skoatterwald in Heerenveen, vond de 4e competitiewedstrijd plaats tussen Heerenveen en ADO Den Haag. ADO Den Haag werd vanaf het eerste fluitsignaal direct onder druk gezet door de gastheren Heerenveen O13. In de 3e min van de wedstrijd scoort Heerenveen, de wind kwam onder de bal en deze was onhoudbaar voor de doelman van ADO Den Haag. Al was de eerste corner van de wedstrijd wel voor ADO Den Haag, Heerenveen bepaalde het spel. Een speler van Heerenveen loopt al vrij snel tegen een gele kaart aan, door commentaar te hebben op de scheidsrechter. Na de 20e minuut volgt pas het eerste kleine kansje voor ADO Den Haag, de haagse aanvoerder Valbon Muzljiaj een corner en Tim Danhof schiet in de handen van de keeper van Heerenveen. Niet veel later wordt Joppe Abbink getackelt en volgt er een vrije trap voor ADO Den Haag op circa 30 meter van het goal van Heerenveen, Teun Beghtel schiet net over. Tien minuten voor de rust volgt er een blessurebehandeling voor de rechtsback van ADO Den Haag, Rossello Rigters. Hij werd geraakt aan zijn knie. Gelukkig kan hij na een behandeling van de ADO Den Haag verzorger door met de wedstrijd. Szymon Pycek wordt door een speler van Heerenveen aangetikt en er volgt een vrije trap voor ADO Den Haag, Valbon Muzlijaj neemt deze helaas zonder resultaat. Vlak voor tijd heeft ADO Den Haag nog niet echt een grote kans gecreerd, maar komt wel beter in de wedstrijd en de kansen worden groter. Op slag van rust geeft Jakub Grudzien een voorzet op Ozder Ozcan, de spits van ADO Den Haag schiet in de handen van de keeper van Heerenveen.

Na de rust volgen er 2 wissels bij ADO Den Haag en start men beter. Na een gele kaart voor Heerenveen volgt een vrije trap voor ADO Den Haag. Teun Begthel neemt deze en de keeper van Heerenveen heeft moeite met de bal. Er volgt een corner voor ADO Den Haag, Valbon Muzlijaj neemt de corner en de bal wordt van de lijn gehaald door de keeper van Heerenveen. Er volgt een 2e corner voor ADO Den Haag. Teun Begthel neemt deze corner en Tim Danhof kopt de bal keihard in, 1-1. ADO Den Haag komt langszij en krijgt meer en meer kansen, niet veel later zet Dani van Loenen voor en gaat de bal helaas voorlangs. Er volgt weer een kans voor de goal van Heerenveen, ook deze bal wordt van de lijn gehaald door de keeper. ADO wordt sterker en sterker. Halverwege de 2e helft volgt een 2e goede redding van de ADO Den Haag keeper Sam Verheggen op een actie van Heerenveen. Heerenveen speelt op dit moment puur op de counter en heeft moeite met de aanvallen van ADO Den Haag. Divano Iglesias komt alleen voor de keeper van Heerenveen, de keeper stopt de inzet van de spits van ADO Den Haag. Na deze actie volgt een rommelige periode voor beide partijen die zich puur op het middenveld afspeelt. 10 minuten voor tijd volgt een vrije trap voor Heerenveen op 30 meter van het goal van ADO Den Haag. Een geweldige vrije trap zorgt voor een doelpunt voor Heerenveen, 2-1. Daarmee is de eindstand bepaald, na nog goede acties van Dani van Loenen, Kai Chang en een 3e gele kaart voor Heerenveen volgt een rommelig eind met veel blessurebehandelingen. Aanstaande zaterdag volgt de volgende wedstrijd thuis tegen N.E.C. Nijmegen.