Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Verslagen

ADO Den Haag O17 speelde zijn wedstrijd afgelopen weekend uit bij Zwolle. De ploeg van het trainers duo Hoogendorp/Samson stond de laatste weken met lege handen. In Zwolle gaan ze proberen deze negatieve curve te doorbreken. In de selectie voor deze wedstrijd een opvallende naam Gioele Nicolaas maakt na een lage tijd van blessure weer deel uit van de wedstrijd selectie.

Zwolle schiet uit de startblokken en zet de ADO Den Haag verdediging gelijk onder druk. De eerste kansen zijn dan ook voor de Zwollenaren. De Zwollenaren komen ook snel op een voorsprong. Een schot van binnen de 16 meter kan niet gepareerd worden door Lars Wassenaar. En zo kijkt ADO Den Haag al snel tegen een 1-0 achterstand. De aanvalsstorm van Zwolle is echter nog niet gaan liggen en het zal zeker tot ongeveer een kwartier na het eerste fluitsignaal zijn voordat deze een beetje uitgeraasd is. Na deze periode komt ADO Den Haag beter in de wedstrijd en krijgt zelfs ook mogelijkheden tot scoren. Eerst is het Rens Sandell, na goed door zetten van Julian van der Kwaak, maar zijn inzet kan door de Zwolse doelman onschadelijk gemaakt worden. De volgende mogelijkheid is voor Delano Costella maar zijn schot op doel verdwijnt in de handen van de keeper. Na deze mogelijkheden zal het toch een Zwolse naam zijn die op het wedstrijd formulier verschijnt voor het volgende doelpunt. De opkomende back van Zwolle ziet zijn inzet gered worden door Lars Wassenaar maar de rebound wordt als nog binnen geschoten. En zo staat het na een half uur spelen 2-0 en ziet het er naar uit ondanks het redelijke spel dat de ploeg uit Den Haag weer met legen handen komt te staan.

In de rust worden er 3 verse krachten binnen de lijnen gebracht om te kijken wat er nog te halen valt. ADO Den Haag werkt hard en stopt er veel energie in. Maar echt uitgespeelde kansen weet de ploeg niet te creëren. Zwolle probeert via de counter de voorsprong te vergroten maar de Haagse verdediging weet vooralsnog stand te houden. Uiteindelijk moet de ploeg toch nog 2 goals incasseren als het in een alles of niets poging de verdedigende taken een beetje uit het oog verliest. Zo staat ADO Den Haag O17 wederom met lege handen. En kan het, anders dan de uitslag doet vermoeden, terug kijken op een wedstrijd waar met veel inzet en passie is gespeeld. 

Volgende week is een vrij weekend ivm met een interland van het Nederlands elftal O17. Op zaterdag 19 oktober komt FC Groningen O17 naar de hofstad. Aanvang van de wedstrijd is 12.30u

Deel dit item