ADO Den Haag O19 speelde afgelopen zaterdag tegen de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen een 6 punten wedstrijd. Onder prima omstandigheden duurde het even aan Haagse zijde voordat men op gang kwam. Omdat ook de gasten uit Heereveen moeite hadden om kansen te creëren waren er het eerste half uur weinig opwindende momenten voor beide doelen waar te nemen. Gaande de eerste drie kwartier kreeg de ploeg van Penders/Danen (die de zieke Koswal verving) langzaam maar zeker grip op de wedstrijd wat rond het half uur resulteerde in een aantal corners. Uit 1 van deze corners kreeg Even Rottier plotseling te kans om de bal met een volley snoeihard achter de Heerenveense doelman te schieten en hiermee zijn ploeg op een 1-0 voorsprong bracht. Lang zou de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten. Na enkele minuten maakte de Haagse defensie het zichzelf moeilijk en onder druk gaf het een ingooi weg. In het vervolg hiervan werd een voorzet bij de 1e paal ingekopt waarop doelman David van de Riet geen antwoord had, 1-1. Nog voor rust kon de thuisploeg op voorsprong komen maar na een prima aanval kon Amin Essabri de bal niet de juiste richting meegeven waardoor de bal een makkelijke prooi werd voor de keeper.

Na rust werd direct duidelijk dat er voor Heerenveen weinig te halen zou zijn. Vanaf de aftrap kreeg Dave Star een uitgelezen kans om ADO Den Haag op een 2-1 voorsprong te schieten maar zijn lob was te kort om de doelman te verrassen. Dit was voor de thuisploeg wel het sein om de gasten feller op de huid te zitten dan in de eerste helft. Een enkele keer probeerde SC Heerenveen om gevaarlijk te worden in de omschakeling maar de Haagse defensie was op haar hoede. Ondanks een aantal goede kansen onder meer van Evan Rottier en Brayley Tweeboom, die zijn diagonale schot via de binnenkant van de paal terug het veld in zag komen, duurde het tot de 83e minuut eer de thuisploeg het overwicht ook met een doelpunt kon omzetten. Na een voorzet van Evan Rottier was het Brayley Tweeboom die zijn prima invalbeurt met een doelpunt bekroonde en hiermee ADO Den Haag op een verdiende 2-1 voorsprong bracht en drie punten in Den Haag hield. Door deze overwinning behoudt ADO Den Haag aansluiting met vele andere ploegen omdat het gat tussen de nummer 4 en 11 slecht 3 punten bedraagt.

Volgende week is de ploeg vrij om daarna op 19 oktober de competitie te hervatten met een uitwedstrijd tegen Ajax.