Afgelopen zaterdag vond de 5e competitiewedstrijd van ADO Den Haag O13 plaats, dit maal tegen N.E.C. Nijmegen. De wedstrijd begint en binnen 2 minuten maakt de keeper van N.E.C. een handsbal. ADO Den Haag neemt de vrije trap en de bal wordt door Teun Beghtel net over geschoten. Niet veel later begaat ADO Den Haag een overtreding vlak voor het Haagse strafschopgebied. De aanvoerder van N.E.C. neemt de vrije trap en laat de Haagse keeper Sam Verheggen kansloos, 0-1. Het spel gaat over en weer, beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Na een voorzet van Valbon Muzlijaj, waar vooraf de bal over veel schakels ging (Dani van Loenen en Mitch van Beek) bereikt de bal Divano Iglesias en hij schuift de bal koel binnen, 1-1. Wederom gaat N.E.C. in de aanval en de bal gaat maar net voorlangs het Haagse goal. Halverwege de 1e helft volgt er een vrije trap voor N.E.C., een meter of 20 van het Haagse goal. De bal wordt goed ingekopt en N.E.C. leidt wederom, 1-2. ADO Den Haag speelt in deze fase erg rommelig en zoekt steeds dezelfde oplossingen. Tien minuten voor de rust krijgt ADO Den Haag een vrije trap, de haagse luchtmacht wordt ingezet, maar helaas zonder het gewenste resultaat. Op slag van rust, krijgt N.E.C. een reuze kans om op 1-3 te komen, gelukkig voor de Haagse spelers gaat de bal achter.

In de rust zijn er geen wissels aan de kant van ADO Den Haag en de basis 11 komen wederom het veld in. ADO Den Haag speelt beter, bouwt beter op, staat beter in positie. Snel volgt een goede aanval maar ADO Den Haag vergeet zichzelf te belonen. Dani van Loenen duikt alleen voor de keeper van N.E.C. op, hij schiet op de paal en beland daarna in de handen van de keeper van N.E.C.. Toch volgt snel het 2e doelpunt voor ADO Den Haag, 2-2. Uit een rommelige actie voor het doel van N.E.C. krijgt Mitch van Beek de bal en hij rond goed af. Na ongeveer 15 minuten, tijdens een goede aanval van ADO Den Haag, wordt Dani van Loenen gevloerd binnen de 16-meter. Valbon Muzljijaj mag de penalty nemen en zorgt voor een 3-2 voorsprong. Inmiddels heeft N.E.C. zijn 3e wissel ingebracht. Vlak voor het strafschotgebied van N.E.C. wordt een handsbal gemaakt en Tim Danhof neemt de vrije trap maar helaas zonder resultaat. ADO Den Haag vindt steeds vaker de vrije man op het veld maar ook de aanvallen van de bezoekers leveren gevaar op. Tien minuten voor tijd begaat Teun Begthel een overtreding in het eigen strafschopgebied en dus een penalty voor N.E.C. Ook zij missen niet waardoor de stand weer gelijk wordt. In de officiele laatste minuut krijgt Lancine Korouma nog een klein kansje maar de bal beland in de handen van de keeper. Diep in blessuretijd krijgt ADO Den Haag nog een reuze kans op de overwinning. Leonardo Marliani nam de vrije trap, en suist langs de goal van N.E.C., het scheelt echt een haar of Dani van Loenen had deze bal ingekopt. Het was een enerverende en evenwichtige wedstrijd. Aanstaande zaterdag wacht voor ADO Den Haag de uitwedstrijd tegen Willem II.