Het is ADO Den Haag O14 niet gelukt om de drie punten in Den Haag te houden. De wedstrijd tegen FC Utrecht O14 werd met 0-1 verloren, waar een gelijkspel toch wel verdiend was geweest. Na een goede voorbereiding waarbij trainer Martijn den Haan de puntjes op de i had gezet, begon de thuisploeg goed aan de wedstrijd. Na een aftastend begin van beide ploegen nam ADO Den Haag het initiatief en kreeg het in de 5e minuut al een goede mogelijkheid uit een vrije trap net buiten het 16 metergebied. Helaas zag Dan Schallenberg zijn schot over het doel verdwijnen. Hoewel de eerste 10 minuten het vooral de thuisploeg was die aandrong, kantelde de wedstrijd. De bezoekers uit de Domstad kregen meer grip op het spel van ADO Den Haag en werd de bovenliggende partij. De intenties van de thuisploeg waren goed, maar het ontbrak vaak aan nauwkeurigheid en onnodig balverlies. In de 11e minuut kreeg FC Utrecht een goede mogelijkheid om de score te openen. Uit een vrije trap werd keeper Sem Eekhout voor het eerst op de proef gesteld. De bezoekers hadden minder moeite om de bal in de ploeg te houden en zaten er bij balverlies kort op. ADO Den Haag probeerde het wel (en soms lukte het ook), maar het was toch FC Utrecht dat het tempo van de wedstrijd bepaalde. In de 18e minuut kwam FC Utrecht dan ook op 0-1 voorsprong. Uit een goed genomen corner kwam de bal bij de tweede paal en kon volledig vrij worden ingeschoten. Na de treffer ging ADO Den Haag op zoek naar de gelijkmaker. In de 27e minuut kreeg ADO Den Haag een mogelijkheid om de stand gelijk te trekken uit een vrije trap net buiten het 16 metergebied na een overtreding op Anthony Rodriques. Het schot van Ty -Shaun van Gönter belandde in de handen van de keeper. Toch was het FC Utrecht dat in de 33e minuut de grootste kans kreeg, maar keeper Sem Eekhout hield zijn ploeg in de wedstrijd met een uitstekende redding. Uit de rebound die volgde was het verdediger Ty -Shaun van Gönter die de bal blokkeerde waardoor het 0-1 bleef. Het slotakkoord was tevens voor de bezoekers, maar weer was het Sem Eekhout die redding bracht.

De tweede helft begon ADO Den Haag (net als in de eerste helft) goed. Het zette FC Utrecht vanaf de aftrap onder druk en kreeg in de 3e minuut bijna loon naar werken. Helaas kon Figo de Voogd zijn prima actie niet belonen met een doelpunt. Maar de toon was gezet en ADO Den Haag bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. Waar FC Utrecht in de eerste helft nog het initiatief had, was in de tweede helft omgedraaid. ADO Den Haag won de duels en liet zien dat het over voldoende kwaliteiten beschikt. Het hield FC Utrecht onder druk en kreeg ook een aantal mogelijkheden om te scoren. In de 20e minuut was het Maikey Houwaart die na een prima loopactie goed doorkwam aan de rechterkant. Helaas zag hij zijn schot via de lat over de achterlijn gaan. Uit de vele corners die volgden was het in de 21e minuut bijna raak. De kopbal van de mee opgekomen Jayden Tammes kwam plots voor de voeten van Friso Aarendse, maar hij raakte de bal net niet lekker genoeg. Doordat ADO Den Haag steeds meer risico ’s nam, kreeg FC Utrecht in de slotfase van de wedstrijd een aantal mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Gelukkig stond het vizier van de aanvallers niet meer op scherp en bleef ADO Den Haag geloof houden. In de laatste minuut kreeg ADO Den Haag toch nog een mogelijkheid, maar Maikey Houwaart zag zijn genomen vrije trap over het doel gaan. Zo bleef het 0-1 en gingen de drie punten mee naar de Domstad. Volgende week speelt ADO Den Haag de uitwedstrijd in Zwolle. Terugkijkend op een goede tweede helft kan de ploeg van trainer Martijn den Haan met vertrouwen afreizen.