In een druiliger en miezerig Zuiderpark startten afgelopen zaterdag ADO Den Haag O15 en VVV Venlo O15 om 12.00 uur voor de 1e plaats in de Eredivisie divisie laag. ADO Den Haag op plek 1 en de Venlonaren samen met Cambuur Leeuwarden op plek 2. De eerste kans van de Hagenaars was voor Lynden Edhart in de 12e minuut, die na zelf druk zetten op de Venloose verdediger zijn schot gekeerd zag worden door de keeper. Twee minuten later had Sem Yvel ook de 1-0 op z'n schoen liggen maar het schot mistte kracht. In minuut 18 schoot Lynden Edhart op het vijandelijke doel en nadat de bal getoucheerd werd kwam deze hoog tussen de Venloose keeper en Haagse spits Iliyas Bardi terecht en omdat de ADO Den Haag spits iets scherper was kon hij binnen koppen en zo de voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord noteren. VVV kwam in de deze periode welgeteld niet verder dan 2 kleine kansjes. In de 32e minuut had Sem Yvel zichzelf en ADO Den Haag een beetje meer lucht kunnen geven door de 2-0 binnen te schieten maar hij lobte de bal wel over de keeper van VVV maar helaas voorlangs het doel.
Ook Andrew Imade had deze mogelijkheid in de 2e helft, maar in de 45e minuut waren de gasten toch iets scherper in 1 kans dan de vele mogelijkheden die de Zuiderparkers kregen, dus 1-1.
Met nog meer druk naar voren aan de Haagse kant om de 2-1, 3-1 en eventueel 4-1 te maken liepen de aanvallen alszijnde een schaakspel probleemloos. Het waren de laatste zetten, lees afwerkingen, die niet leidden tot de gewenste 3 punten. Tussen de 60e en 80e minuut hadden de gastheren de eerder genoemde score kunnen halen maar kwamen niet verder dan "maar" 1 doelpunt en dus de 2-1. Door een eigen doelpunt na een strakke voorzet van Andrew Imade zo'n 1 minuut voor tijd werd deze score bereikt. De buit leek binnen maar uiteindelijke stootte ADO Den Haag opnieuw tegen de steen van blessuretijd want net als in de wedstrijd tegen PEC Zwolle kreeg het weer een doelpunt tegen waardoor er gelijk werd gespeeld. Volgende week wacht de uitwedstrijd in Leeuwarden om 12.45 uur tegen Cambuur.