Na een vrij weekend in verband met de interland verplichtingen van het Nederlands elftal O17 mochten de mannen van het trainers duo Hoogendorp/Samson weer aan de bak. Op een winderig sportpark "De Aftrap" waren de leeftijd genoten uit Groningen de tegenstander. Zonder de zieke Finn van Breemen en geblesseerde Sacha Komljenovic en Chris van Eck.

De eerste minuten was het een fase van aftasten voor beiden ploegen en golfde het spel op en neer zonder dat er echt kansen of mogelijkheden werden gecreëerd. Na 11 minuten kwam daar toch uit het niets de eerste goal van de middag. Abdulrahman Sango verovert de bal rond de middenlijn en stuurt vervolgens Pharell de Macker in de diepte. Pharell de Macker faalt volgens niet in de afronding en tekent voor de 1-0. Lang staat deze tussenstand niet op het scorebord. In de eerste aanval van FC Groningen worden de lopende mensen niet goed bespeeld en de Groningse aanvaller verschalkt vervolgens doelman Kilian Nikiema. Hierna ontstaat er een schouwspel waar beide ploegen wel proberen richting het vijandelijke doel te gaan maar nooit echt gevaarlijk worden. En zo gaat er met een 1-1 tussenstand gerust worden.

Na rust eenzelfde beeld waar FC Groningen dicht bij een aantal mogelijkheden was maar gelukkig voor de groen/gele brigade de spreekwoordelijke trekker niet overhaalde. ADO Den Haag probeerde, geholpen door de stevige wind, de snelle Pharell de Macker en Abdulrahman Sango aan het werk te zetten op de helft van de Groningers. Het vizier stond niet op scherp en zo werd er niet optimaal geprofiteerd van de mogelijkheden. FC Groningen was nog het dichtstbij een tweede treffer maar de inzet, halverwege de tweede helft belande op de paal. Zo werd de tussenstand van 1-1 ook als eindstand genoteerd en mag ADO Den Haag O17 een punt toevoegen aan het totaal.

Volgende week trekt ADO Den Haag O17 richting Amsterdam om het daar op te gaan nemen tegen Ajax O17. Aanvang voor deze wedstrijd is 12.00 uur.