Na het vrije interland weekend gingen de mannen van Penders en Koswal vandaag op bezoek bij Ajax O19. ADO Den Haag O19 begon goed aan de wedstrijd en creëerde in de beginfase kleine mogelijkheden om de score te kunnen openen. Echter Brayley Tweeboom werd vanwege vermeend buitenspel een doorgang naar de Amsterdamse keeper ontnomen. Ook een tweede mogelijkheid werd niet volledig benut. Aan de andere kant was ook de thuisploeg op jacht naar een vroege openingstreffer. Nadat het Haagse middenveld de bal eenvoudig aan Ajax had overgedragen werd de ploeg via een snelle omschakeling gevaarlijk en een te forse duw in het strafschopgebied werd door de scheidsrechter met een penalty bestraft. Deze werd onberispelijk ingeschoten waar een 1-0 tussenstand op het scorebord kwam. Nauwelijks een minuut later kon Ajax de score verdubbelen, omdat de bal in de kluts gelukkig voor de voeten van de Amsterdam aanvaller kwam die maar net naast schoot. Na ruim een kwartier spelen kreeg Evan Rottier de mogelijk om het Amsterdams doel onder vuur te nemen, maar zijn schot ging naast de goal. Aan Haagse zijde voorkwam Timo de Vreede een 2-0 achterstand door de bal van de lijn te halen. Niet veel later kon ADO Den Haag, na een corner van Ajax, levensgevaarlijk counteren, maar meer dan een slap schot leverde deze mogelijkheid niet op. Ondanks het overwicht van de thuisploeg kreeg ADO Den Haag dus mogelijkheden om te scoren, maar verzuimde het in de eindfase de juiste keuzes te maken. Daar waar de ene het score nalaat is het meestal aan de andere kant wel raak. Ajax mocht na een onbezonnen tackle haar strafschop nemen en ook deze werd onberispelijk ingeschoten. Vier minuten later werd het zelfs 3-0 voor de gastheren, nadat balverlies een razendsnelle omschakeling teweeg bracht waarna eenvoudig kon worden gescoord. Nog voor rust had ADO Den Haag dichterbij kunnen komen, maar Evan Rottier zag zijn schot geblokkeerd worden en Atilla Agirman zal slecht geslapen hebben nadat hij een niet te missen kans toch miste.

Na de pauze was het wederom Evan Rottier die de keeper van Ajax tot een redding dwong. En omdat ook Ajax haar mogelijkheden onbenut liet, onder meer een schot op de paal, om de score verder op te voeren bleef de Haagse ploeg hopen op een beter resultaat. Na een uur spelen beloonde Nick Broekhuizen zijn prima wedstrijd met een doelpunt, nadat hij van ver de doelman van Ajax wist te verschalken, 3-1. Deze treffer deed de wedstrijd kantelen en de Haagse ploeg deed er nog een schepje bovenop. Jesse Reinders mocht na 73 minuten een vrije trap nemen en zijn schot verraste bijna de doelman die tenauwernood de bal tot corner kon verwerken. Niet veel later had Evan Rottier de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar wederom was het de Ajax doelman die een uitstekende redding had. Vlak voor tijd kreeg Evan Rottier dan toch loon naar werken door een prima voorzet van Dave Star doeltreffende af te ronden, 3-2. Kort in de extra tijd kwam de Haagse spits nog eenmaal in een gevaarlijke positie maar werd ten onrechte, zo bleek later ook uit de beelden, wegens buitenspel teruggefloten. Verder dan dit liet de thuisploeg het niet komen en kon, op basis van de hele wedstrijd, terecht de zege claimen. Ondanks deze nederlaag kan de ploeg van Penders en Koswal met vertrouwen de komende tegenstanders tegemoet treden. De eerste is Vitesse die volgende week naar De Aftrap komt, aanvang 12.00 uur.