Afgelopen weekend stond voor ADO Den Haag O15 de verre uitwedstrijd tegen Cambuur op het programma. De heenreis liep niet geheel vlekkeloos omdat de bus enkele gebreken had. De verwarming in de bus werkte niet dus was de rit vrij koudjes en de voorruit van de bus besloeg steeds waardoor het zicht niet of nauwelijks was maar gelukkig kwam de ploeg van Giovanni Franken heelhuids aan in Leeuwarden. Mede daardoor begon de wedstrijd 15 minuten later en trapte men om 13.00 uur af. De eerste 10 minuten is het voornamelijk het aftasten bij elkaar met iets meer balbezit voor de bezoekers. Na 20 minuten spelen krijgt, ondanks het overwicht van Haagse kant, toch de thuisploeg de grote kans op de openingstreffer en nog wel 2x kort achter elkaar. Gelukkig voor ADO Den Haag staat doelman Sem Buvelot op de goede plek en weet redding te brengen. Na deze momenten neemt Cambuur meer controle over de wedstrijd. Toch kan ADO Den Haag via een hoekschop op 0-1 komen via een kopbal van Iliyas Bardi maar zijn actie wordt net voor de lijn weggewerkt en blijft het 0-0. Na een half uur spelen is de stand nog steeds gelijk en het stormoffensief van de thuisclub weer voorbij en krijgen de Hagenaars weer meer grip op de wedstrijd. Omdat men in de laatste fase richting het doel van Cambuur net de verkeerde keuzes maakt weten men nog niet tot scoren te komen en gaan we ook rusten met dezelfde stand als waarmee we begonnen.

De 2de helft begint goed voor ADO Den Haag omdat de keeper van Cambuur de bal niet goed wegwerkt. Hier weet Andrew Imade goed mee om te gaan en de 0-1 voor ADO Den Haag te scoren vlak na rust. Je merkt in de tweede helft dat de inzet en mentaliteit beter is dan in de eerste helft en de bezoekers gaan nu op jacht naar het volgende doelpunt. Na  een uur spelen kan Kaj van Houwelingen vanaf de 16 meter lijn schieten maar zijn schot gaat naast. Door regelmatig de verkeerde keuzes te maken komt ADO Den Haag niet tot meer doelpunten naar mate de tweede helft vordert en zo af en toe komt Cambuur in de buurt van het Haagse doel. Het wordt zaak voor ADO Den Haag om in de laatste fase van de wedstrijd de 3 punten over de laatste spreekwoordelijke streep te trekken zodat de busreis terug aangenaam wordt. In de laatste minuten word het nog erg spannend en hoopt men niet als 2x eerder dit seizoen laat in de wedstrijd een doelpunt tegen te krijgen. Dit maal gebeurd dat dan ook niet en wint ADO Den Haag O15 met 0-1 van Cambuur.

Volgende week staat uitwedstrijd gepland in en tegen FC Dordrecht.