Het is ADO Den Haag O14 niet gelukt om de winst van afgelopen week een vervolg te geven in Volendam. Op een winderig sportcomplex verloren de talenten geflatteerd met 4-1. ADO Den Haag begon slordig aan de wedstrijd en kon al na 30 seconden spelen op achterstand komen. Na slordig balverlies op het middenveld moest keeper Caleb Kramer handelend optreden en hield zijn ploeg met een uitstekende redding in de wedstrijd. Na 4 minuten kreeg de thuisploeg een grote mogelijkheid om de score te openen, maar weer was het Caleb Kramer die met zijn voeten een vroege achterstand voorkwam. ADO Den Haag werd vroeg vastgezet op eigen helft en had moeite om eronderuit te voetballen. Na 10 minuten spelen kregen de gasten meer grip op het spel van de thuisploeg en kwam het tot een paar goede mogelijkheden. In de 15e minuut was het Anthony Rodriques die, na goed doorzetten van Maikey Houwaart, de bal tegen de keeper schoot. Kort daarna was het toch weer de thuisploeg. Weer was het Caleb Kramer die met een goede redding een vroege achterstand voorkwam. Helaas was dit van korte duur, want in de 17e minuut was het toch de thuisploeg die een voorsprong nam. Uit een hoge bal over de achterhoede heen, waarbij de organisatie niet helemaal klopte, kon hij een doelpunt niet voorkomen. Enkele minuten later stond de 2-0 op het scorebord. Na een pass van achteruit werd de bal verkeerd weggekopt en belandde voor de voeten van de Volendamse spits. Deze aarzelde niet en schoot de bal ongehinderd in het doel. Dit was het sein voor ADO Den Haag om er een schepje bovenop te gooien. Volendam werd teruggedrukt en beperkte zich tot het geven van lange ballen op de snelle spitsen. In de 28e minuut kreeg Anthony Rodriquez de kans om de achterstand te verkleinen na een prima dieptebal van de ingevallen Figo de Voogd. Helaas zag hij zijn schot in de handen van de keeper verdwijnen. Toch was het wedstrijdbeeld veranderd en kreeg ADO Den Haag voldoende mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd. In de 30e minuut was het Figo de Voogd die het probeerde met een afstandsschot, maar dat ging net naast het doel. Kort daarna was het dan toch Dan Schallenberg die de stand op 2-1 bracht. Tot ieders verbazing werd dit doelpunt afgekeurd wegens ‘buitenspel’. Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam van de thuisploeg, maar door twee goede reddingen van Caleb Kramer zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 2-0 ruststand.

De tweede helft moest ADO Den Haag op zoek naar doelpunten. In de 3e minuut was het dichtbij. Na een snelle uitbraak legde Anthony Rodriques de bal opzij naar de mee opgekomen Dan Schallenberg, maar zijn schot ging net naast. Geheel tegen de verhouding in kwam Volendam in de 5e minuut op 3-0. Waar vooraf een overtreding werd gemaakt (helaas niet gezien of zo beoordeeld door de scheidsrechter) kon de 3-0 worden binnen geschoten. Na de 3-0 gaf ADO Den Haag de moed niet op, maar bleef op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. In de 6e minuut was Figo de Voogd dicht bij een treffer. Zijn schot belandde in de handen van de keeper. In de 15e minuut kreeg ADO Den Haag toch loon naar werken. Marley Cruz zorgde met een prachtig afstandsschot van 25 meter voor de 3-1 en gaf weer hoop in het Haagsche harten. Helaas was deze hoop van korte duur. In de 24e minuut scoorde Volendam uit een vrije trap en bracht de stand op 4-1. Toch was het ADO Den Haag dat in de laatste minuten door opportunistisch spel de beste mogelijkheden kreeg, maar enig fortuin ontbrak. Zo waren het Jayden Tammes en Alex Wagenaar die het probeerde, maar ook zij konden het net niet vinden. Zo bleven de drie punten in Volendam. Volgende week kan ADO Den Haag O14 zich revancheren tegen NAC Breda O14. De wedstrijd begint om 12.45 uur en wordt gespeeld op de Aftrap.