Voor de mannen van het trainers duo Hoogendorp/Samson stond er een mooie wedstrijd op het affiche. In Amsterdam ging ADO Den Haag O17 het opnemen tegen Ajax O17. Bij de Amsterdammers waren een paar bekende gezichten. Dani van de Heuvel stond op het doel bij de Amsterdammers en op de bank zat trainer Richard Knopper. (beide ex-ADO)

Onder grote belangstelling, voor de wedstrijd werkte het eerste elftal van Ajax zijn laatste training af richting de klassieker, begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. ADO Den Haag probeerde met snelle diepte ballen de voorwaartse aan het werk te zetten dit lukte bij vlaggen aardig. Toch was het Ajax wat de eerste mogelijkheden creëerden. Maar die waren tot halverwege de eerste helft nog niet doelrijk. ADO Den Haag kwam op een 1-0 achterstand nadat een voorgetrokken bal bij de tweede paal eenvoudig kon worden binnen geschoten. Binnen 10 minuten konden de jonge ooievaars de stand alweer recht trekken naar een goed uitgespeelde counter. Wist Addulrahman Sango, op aangeven van Bienvenu Matabaro, de 1-1 binnen te schieten. En zo leken beide ploegen te gaan rusten met een 1-1 tussenstand op het scorebord. Leek want ADO Den Haag kreeg nog een domper te verwerken in de vorm van de 2e Amsterdamse treffer. Vanuit een corner, beetje geholpen door de sterke wind, vloog te bal zo tegen de touwen.

ADO Den Haag O17 kreeg vlak na rust een mooie gelegenheid om de stand recht te trekken. Maar de vrij trap, randje 16 meter, werd door Delano Costella op de lat gemikt. In plaats van de gelijkmaker te maken moest ADO Den Haag de 3-1 incasseren. Een vlot lopende aanval van de Amsterdammers word doeltreffend afgewerkt. Halverwege de tweede helft moet ADO Den Haag O17 noodgedwongen afscheid nemen van de doelmaker van de dag. Na een harde botsing met de Amsterdamse doelman was het voor hem niet meer mogelijk om door te spelen. ADO Den Haag O17 probeert nog wel mogelijkheden te creëren maar is niet meer bij machten. ADO Den Haag moest ook nog een vierde tegentreffer incasseren maar die was meer voor de statistieken. En verliet ADO Den Haag O17 met een teleurstellende nederlaag de hoofdstad.

ADO Den Haag heeft het een helft lang de tegenstander lastig gemaakt. En heeft laten zien dat er best wel aardig gevoetbald kan worden maar dat er nog ruimte is voor verbetering. De volgende wedstrijd om dit te laten zien is bij Sparta uit op het Kasteel. Deze wedstrijd wordt op vrijdagavond om 19.00uur gespeeld.