ADO Den Haag O16 bezocht afgelopen zaterdag het team van AZ O16 voor de returnwedstrijd in de besloten onder 16 competitie. Het eerste gedeelte van de in totaal 14 wedstrijden is immers afgesloten en de volgende reeks van 7 wedstrijden komen eraan. Als eerste dus AZ O16. In de thuiswedstrijd (openingswedstrijd van het seizoen) werd het 0-0. Nu 6 wedstrijden verder staat AZ bovenaan en moet ADO Den Haag met een voorlopige 7e plek genoegen nemen. Echter er is nog van alles mogelijk om bij de beste 4 te blijven en daardoor mee te mogen doen voor het kampioenschap. Na een rustige reis en het feit dat we iets eerder arriveerde dan de bedoeling was, bleek deze relaxte aanpak nog niet eens zo slecht. Wanneer de wind toch af en toe sterk schuin over het veld heen blaast is het al in de 8e minuut raak voor de Hagenaars. Een voorzet van Oscar Minnaard wordt sterk en beheerst ingeschoten door Jeroen Haars en zorgt voor een snelle voorsprong 0-1. ADO Den Haag speelt de eerste helft een hele sterke wedstrijd met verzorgd voetbal, waarop AZ niet zo snel een antwoord heeft. Hierdoor grijpt de ploeg uit Alkmaar snel naar de handrem en dat zorgt weer voor de nodige vrije trappen en spelonderbrekingen. ADO Den Haag kreeg nog meer kansen, Oscar Minnaard probeert het in de 38e minuut, maar zijn schot beland in de handen van de keeper. In de omschakeling is AZ sterk en kunnen zij tot 2x toe aan het eind van de eerste helft tot in het doelgebied van Guus Dicke komen. Beide keren kan de keeper van ADO Den Haag zijn doel schoonhouden en kan de ploeg gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

Na rust waren de mannen gewaarschuwd. AZ heeft nog een halve wedstrijd de mogelijkheid om langszij te komen of eventueel nog meer. Het is ADO Den Haag er alles aan gelegen om de voorsprong uit te bouwen. En dat lukt al in de 46e minuut, wanneer Niels Noordhoek wordt weggestuurd door Oscar Minnaard en richting het doel van AZ dribbelt. Daar aangekomen aarzelt Niels Noordhoek geen moment en schiet de bal in de korte hoek fantastisch binnen, 0-2. AZ begint nu wel aan te dringen en komt ook gevaarlijk dicht bij het doel van ADO Den Haag. De Haagse verdediging oogt met nog 20 minuten te spelen relax en rustig en lost zo mogelijk de problemen goed op. Ook Guus Dicke komt nog in actie op een inzet van AZ, welke een corner oplevert. Deze wordt echter overgeschoten door AZ. Dan slaat AZ toch nog toe in de 68e minuut. Een verkeerd weggewerkte bal achterin, zorgt ervoor dat de thuisploeg zijn aansluitende goal krijgt, 1-2. Dit gaf AZ natuurlijk de nodige energie en wordt het nog "pompen of verzuipen" voor ADO Den Haag. Als de bal in de 73e minuut nog op de paal uiteenspat, zucht iedereen van verlichting als het eindsignaal dan eindelijk klinkt. Een welverdiende overwinning op de koploper. Met name het verzorgde voetbalspel en de teamspirit hebben gezorgd voor een prachtige start van de tweede helft van dit eerste seizoensgedeelte.