ADO Den Haag O17 zit in een moeilijke periode. Het vertoonde spel in de afgelopen weken is niet slecht maar de spaarzame foutjes worden resoluut afgestraft door de tegenstanders. Maar ook deze week heeft het trainersduo Hoogendorp/Samson weer een elftal samengesteld om het de tegenstander van de deze week, Sparta in Rotterdam, het weer zo lastig mogelijk te maken en wellicht de punten te kunnen ophalen.

De eerste helft kenmerkt zich vooral in een strijd op het middenveld. Beide ploegen zijn slordig in de passing en hierdoor worden er weinig kansen gecreëerd. De supporters van beide ploegen moet, op het druilige kasteel, tot halverwege de eerste helft wachten dat er voor het eerst enige opwinding is voor een van beide doelen. Uit een vrije trap wordt er door Sparta O17 gevaar gesticht in het Haagse doelgebied maar de kopbal zal uiteindelijk ruim naast gaan. ADO Den Haag O17 moet lijdzaam toe zien dat Sparta het spel meer en meer naar zich toe trok en een aantal mogelijkheden wist te creëren zonder echt uit gespeelde kansen. Op slag van rust was daar de eerste 100 procent mogelijkheid voor Sparta maar de doelman van dienst Lars Wassenaar wist met een goede redding met de voeten zijn doel schoon de houden. Zodoende gingen beide ploegen met een 0-0 tussen aan de thee.

De tweede helft krijgt ADO Den Haag O17 de eerste mogelijkheid om de score te openen. Rens Sandell ziet zijn schot helaas voorlangs gaan nadat hij de bal van een Sparta verdediger had veroverd. In de daarop volgende aanval moet Steven Frankenhuizen op de doellijn Lars Wassenaar assisteren om Sparta van de eerste treffer af te houden. De Rotterdamse aanvalsgolven blijven maar richting Lars Wassenaar gaan maar de schoten zijn tot dat moment nog niet gevaarlijk of Lars Wassenaar kan de situatie nog meester blijven. Tot minuut 72 ,een vlot lopenede aanval wordt onberispelijk binnen geschoten. En zo kijkt ADO Den Haag O17 weer tegen een achterstand aan. Uiteindelijk weet Sparta ook nog de score te verdubbelen en staat ADO Den Haag wederom met lege handen.

Woensdag 6 November mag ADO Den Haag O17 gaan proberen de volgende ronde te gaan halen in de beker. Dit moet dan ten koste van FC Dordrecht O17. In Dordrecht wordt om 19.30u afgetrapt. Zaterdag komt Feyenoord O17 naar de aftrap voor de volgende competitie wedstrijd. De Rotterdams zijn op dit moment de koploper in de Eredivisie B-jeugd. Aanvang 15.00u