Afgelopen zaterdagmiddag boekte ADO Den Haag O14 een goede overwinning op de leeftijdsgenoten uit Breda. De talenten van trainer Martijn den Haan wonnen verdiend met 5-1. Gezien het spelbeeld had de score nog hoger kunnen uitvallen, maar na afloop heerste er toch tevredenheid bij spelers en staf. Met de krachtige wind in de rug begon de thuisploeg goed aan de wedstrijd. De bezoekers werden vanaf het eerste fluitsignaal (van de goed leidende scheidsrechtster) meteen onder druk gezet en zo werd gelijk het signaal afgegeven dat de drie punten in Den Haag zouden blijven. Het waren vooral de drie Haagsche aanvallers waar de verdedigers van de bezoekers hun handen vol aan handen. Vooral linkerspits Figo de Voogd die door vroeg druk te zetten meerdere mogelijkheden kreeg om de score te openen. Helaas zag hij zijn schoten net naast of over het doel gaan. Ook rechterspits Anthony Rodriques dook een paar keer gevaarlijk op in het 16 metergebied, maar kon het net nog niet vinden. Met Dan Schallenberg achter de diepste spits Maikey Houwaart was er voortdurend dreiging en was het wachten op het eerste doelpunt. Die kwam in de 24e minuut. Uit een scherp genomen vrije trap van Dan Schallenberg (draaide de bal het 16 metergebied in) was het aanvoerder Jayden Tammes die de bal voor zijn voeten kreeg en prima binnen schoot en ADO Den Haag op een verdiende 1-0 voorsprong bracht. Direct na de genomen aftrap kreeg Figo de Voogd (weer goed druk zetten) na een prima actie de kans op 2-0, maar zoals eerder vermeld kon hij zijn goede spel niet belonen met een doelpunt en zag hij zijn schot naast het doel verdwijnen. In dezelfde minuut kreeg Maikey Houwaart, uit de genomen achterbal, de bal voor de voeten, maar ook hij zag zijn schot over het doel verdwijnen. Wat je de thuisploeg de eerste helft eventueel kwalijk kon nemen, was dat bij fases in de wedstrijd de linies te groot werden, waardoor NAC gemakkelijk kon voetballen zonder echter gevaarlijk te worden. In de 27e minuut was het Anthony Rodriques die de 2-0 binnenschoot. Met zijn rug naar het doel draaide hij goed van zijn directe tegenstander weg en liet de keeper kansloos. Bijna was het de rechterspits van NAC Breda die, na balverlies op het middenveld, in de 31e minuut de aansluitingstreffer op de schoen had, maar hij zag zijn schot net voorlangs gaan. De laatste mogelijkheden waren toch weer voor de thuisploeg. Uit een corner van NAC zorgde keeper Caleb voor een snelle counter door de bal diep te spelen op Figo de Voogd. Deze werd onreglementair gestuit. Uit de vrije trap die volgde kreeg Maikey Houwaart de kans op er 3-0 van te maken, maar zijn kopbal ging net naast het doel.

De tweede helft ging NAC Breda (gesteund door de wind in de rug) op zoek naar de aansluitingstreffer en probeerde de thuisploeg vast te zetten op eigen helft. De eerste minuten beperkte ADO Den Haag zich tot het te snel geven van lange ballen, waardoor het onnodig balverlies leed en NAC te veel liet voetballen. Na 5 minuten spelen was het toch de thuisploeg dat het initiatief weer nam in de wedstrijd en kreeg uit een corner de kans om de score uit te breiden. Uit de kluts werden de schoten van Figo de Voogd en Maikey Houwaart geblokt en gestopt door de keeper. Het was echter wachten op de 3-0. Die kwam ook vrij snel op het scorebord te staan. Goed druk zetten op de keeper van NAC zorgde voor de 3-0 door Anthony Rodriques. Na 9 minuten was de wedstrijd beslist. Anthony Rodriques maakte zijn derde doelpunt van de middag. Uit een uitstekende dieptepass van Maikey Houwaart faalde hij niet, maar schoot de bal rustig langs de keeper van NAC. Ondanks de ruime voorsprong gaf de thuisploeg niet veel weg. Het enige wapenfeit waren schoten uit de tweede lijn, waar keeper Caleb Kramer weinig moeite mee had. Toch moest hij de bal in de 10e minuut uit het doel halen, na een vlot lopende aanval van de bezoekers. Verder dan het ene doelpunt kwam de ploeg uit Breda niet en was het vooral de thuisploeg die vele mogelijkheden kreeg om de score te vergroten. Uit een voorzet van Dan Schallenberg zag Jayden Tammes zijn kopbal tegen de paal gaan. Toch was het dezelfde Jayden Tammes die uit een terecht gegeven penalty (Anthony Rodriques werd naar de grond getrokken) zijn tweede doelpunt maakte en de stand op 5-1 bracht. Net voor het verstrijken van de tijd kreeg Sky Hesen uit een strak genomen corner van Maikey Houwaart een goede kans op 6-1. Helaas ging zijn kopbal net naast het doel. Zo bleef het bij 5-1 en kunnen de spelers en staf terugkijken op een goede wedstrijd met een prima eindresultaat. Volgende week ontvangt ADO Den Haag op de Aftrap de leeftijdsgenoten van Excelsior. De wedstrijd begint om 14.30 uur.