Op Sportpark Kaalheide in Kerkrade vond de 8e wedstrijd van seizoen 2019/2020 plaats tussen Roda JC O13 en ADO Den Haag O13. Roda JC begon aan de wedstrijd zonder schroom, de eerste kansen en corners waren voor de Limburgers. ADO Den Haag kwam wat langzaam op gang. De Haagse spelers kunnen elkaar in het eerste deel van de wedstrijd moeilijk vinden. Het eerste wapenfeit van ADO Den Haag is de corner van Jayden Boelhouwers, de kopbal van Teun Beghtel wordt van de lijn gehaald. De nummer 8 van Roda JC maakt het de Haagse verdediging soms erg moeilijk, hij is aan de Limburgse zijde de beste speler. Aan Haagse zijde werkt Joppe Abbink in deze fase van de wedstrijd het hardst, hij heeft geregeld een goede actie en een goede pass. De rust wordt gehaald zonder echte grote wapenfeiten aan beide zijden.

Joep Breimer, hoofdtrainer van de Haagse formatie, brengt in de rust 4 nieuwe krachten in. Deze wissels pakken goed uit en ADO Den Haag speelt beter en duikt door goede acties van Divano Iglesias steeds voor het goal van Roda JC op. De eerste Haagse goal hangt in de lucht. Na een kleine 10 minuten zet wederom Divano Iglesias de bal voor, Ozder Ozcan scoort, de bal dwarrelt rechts van de Limburgse keeper het goal in, 0-1. Een aantal minuten later volgt er een blessurebehandeling voor de Haagse keeper Connor Radford. Connor Radford is in een luchtduel in zijn zij geraakt en komt ongelukkig op zijn heup terecht. Verzorger Marciano Sloos lapt de Haagse keeper weer snel op en Connor Radford kan de wedstrijd vervolgen. ADO Den Haag lijkt verlost van de vervelende nul en krijgt in de 13e minuut 3x de kans om te scoren, Ozder Ozcan, Senne Steijlen en Joppe Abbink krijgen de bal er uiteindelijk niet in. Er volgen niet veel later weer 2 goede kansen, Senne Steijlen wordt ingespeeld door Mitch van Beek, maar het goede schot van Senne Steijlen, gaat er helaas niet in. Ook de vrije trap voor ADO Den Haag, de kopbal van verdediger Teun Beghtel beland in de handen van de Limburgse keeper. In het laatste (Haags) kwartier valt toch de beslissing, Kai Chang passt op Tim Danhof en deze schiet met rechts, de bal rechts in de goal, 0-2. Na een goed schot van Lancine Korouma op de goal van Roda JC volgt een pass van Divano Iglesias op Senne Steijlen, een goed schot welke in de rebound net niet goed op het hoofd beland van Joppe Abbink. Een corner voor ADO Den Haag, genomen door Divano Iglesias, wordt door Teun Beghtel net over gekopt. Een paar minuten voor tijd wordt de wedstrijd uiteindelijk beslist. Divano Iglesias die met zijn passen voor veel gevaar zorgde in de tweede helft passt op Tim Danhof maar hij vindt de keeper van Roda JC op zijn pad, dit had de 0-3 moeten zijn. Deze valt alsnog, als Tim Danhof niet zelfzuchtig is en ziet dat Divano Iglesias er beter voorstaat, Tim Danhof gunt Divano Iglesias het doelpunt, een compliment voor het harde werken, 0-3.

Volgende week zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen De Graafschap O13 in Doetinchem.