Nieuws & Verslagen

Verslagen

Na een vlekkeloze busrit zonder de verwachte vrijdagmiddag files arriveerde ADO Den Haag O19 bij Het Kasteel in Rotterdam. De Haagse ploeg begon goed aan de wedstrijd en wist de beginfase, waarin Sparta vroeg druk probeerde te zetten op de Haagse defensie, vrij eenvoudig te doorstaan. Al snel nam de ploeg van Penders en Koswal het initiatief van de Rotterdammers over en met vlotte combinaties voetbalde het zich een weg door de het middenveld naar de vijandige defensie. Te vaak was toen de laatste pass niet zuiver genoeg om Haagse aanvallers in scoringspositie te brengen. In de 25e minuut was Timo de Vreede dicht bij de openingstreffer maar hij zag zijn kopbal uit een vrije trap naast het doel verdwijnen. Niet veel later claimde ADO Den Haag een strafschop nadat een hard schot van Evan Rottier door een Sparta verdediger ter hoogte van zijn hoofd met de onderarm werd beroerd. De leidsman van dienst wilde van geen strafschop weten en gunde de Hagenaars slechts een corner die niets opleverde. In de extra tijd van de 1e helft was Faissal Zefri nog het dichts bij een doelpunt. Van een meter op 20 waagde hij een schot waarna de bal achter de doelman via de paal weer het veld in kaatste.

In het tweede bedrijf werd het spel van ADO Den Haag wat minder en hierdoor kreeg de thuisploeg de gelegenheid om dreigender te worden zonder dat het echt tot grote kansen. De Haagse ploeg kreeg in 54e minuut nog een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen maar Nick Broekhuizen kon zijn prima wedstrijd niet met een doelpunt belonen omdat hij uit vrije positie zijn schot naast de verkeerde kant van de paal zag gaan. De laatste twee grote kansen waren voor de thuisploeg. In de 72e minuut kon Sam Zeeman nog ternauwernood een schot blokken waarvan velen het doelpunt al telde. In de 90e minuut was het doelman Hugo Wentges die een punt voor zijn ploeg redde door zich vol overgave op de bal te storten en zodoende de kans van Sparta vakkundig om zeep hielp.

Op basis van de eerste 45 minuten had een overwinning voor ADO Den Haag meer dan verdiend geweest maar kan het, gelet op de twee grote kansen voor de thuisploeg in de slotfase, tevreden zijn met een punt. Het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de resterende wedstrijden tot aan de winterstop.

Volgend week zaterdag speelt ADO Den Haag O19 niet (wel een oefenwedstrijd op donderdag 14 november om 15.30 uur thuis tegen FC Dordrecht O19) en de eerste competitie wedstrijd is op 23 november op "De Aftrap" in het Zuiderpark tegen AZ.

Deel dit item