Dat je als team ook een wedstrijd kan verliezen met het meeste balbezit en het spel vooral op de helft van de tegenstander weet te houden, ondervond ADO Den Haag O16 afgelopen zaterdag tegen Sparta R'dam O16. De eerste helft was een matige helft met één kans voor Sparta in de 4e minuut en in de 40e min één voor ADO Den Haag uit een vrije trap. Beide kansen werden niet benut en de teams konden rusten met een 0-0 stand op het scorebord.

Na rust pakte Sparta wederom na 4 minuten een kansje die, mede door het zwakke verdedigen van ADO Den Haag, relatief eenvoudig omgezet kon worden tot een doelpunt, 0-1. Dan probeert ADO Den Haag nog wel 36 minuten lang aan te zetten, maar het lukt niet om de bal tussen de palen te krijgen. Finn Dicke kopt op de paal, Kasper Vankan kopt over en Calvin Furtado in het zijnet. ADO Den Haag krijgt kansen genoeg alleen weet deze niet te verzilveren. Zelfs in de 70e minuut wanneer Mustafa Tetik als eerste een schot op het doel lost, ziet deze de bal net voorlangs gaan en het schot van Oscar Minnaard strand enkele minuten later ook in schoonheid. Al met al een vervelende nederlaag. Om het tij te keren en bij de eerste 4 proberen te eindigen vergt nu nog meer van het team. Het team heeft kwaliteit genoeg omdat te bewerkstelligen en kunnen dat al laten zien in de eerstvolgende wedstrijd tegen Feyenoord op zaterdag 16 november 2019.