ADO Den Haag O14 boekte afgelopen zaterdag een prima overwinning op Excelsior O14. De Haagsche talenten wonnen volkomen verdiend met maar liefst 7-0. Om 14.30 uur begon de wedstrijd op het Sportcomplex de Aftrap in Den Haag. De vooraf besproken tactiek was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk te zien. De thuisploeg oogde rustig aan de bal en hield de bal lang in de ploeg. De middenvelders waren veelvuldig aanspeelbaar en verlegde het spel en creëerde met individuele acties voor gevaar. De gasten uit Kralingen probeerde het veld zo klein mogelijk te maken, waardoor er achter de verdediging een enorme ruimte ontstond. Ideaal voor spits Anthony Rodriques om, met zijn snelheid, optimaal te profiteren. Toch waren het de bezoekers die, ondanks het vele balbezit van de thuisploeg, een aantal kansen kreeg. Zo bracht verdediger Sky Heesen redding met een sliding in zijn eigen 16 metergebied, waardoor keeper Sem Eekhout de bal kon oprapen. In de 15e minuut kreeg Excelsior een mogelijkheid net buiten het 16 metergebied, na een snelle counter, om de score te openen, maar het schot ging over het doel. Dit waren tevens de enige wapenfeiten van de Kralingers. In de 19e minuut wierp het veelvuldig balbezit van de thuisploeg zijn vruchten af. Aanvoerder Jayden Tammes maakte de 1-0 via een terecht verkregen penalty na een overtreding op spits Anthony Rodriques. Na een uitstekende dieptebal van eigen helft benutte hij zijn snelheid en kon de keeper alleen nog maar een overtreding maken, wat hem een gele kaart opleverde. Kort na de voorsprong was het dezelfde Anthony Rodriques die na een uitstekende dieptebal van verdediger Sky Heesen de score verdubbelde (2-0). Excelsior was niet bij machten om het goede spel van de thuisploeg te ontregelen en moest in de 28e minuut toekijken hoe Anthony Rodriques er 3-0 van maakte. Vlak voor het verstrijken van de tijd maakte Dan Schallenberg de 4-0. Uit een ingestudeerde hoekschop van Figo de Voogd en Irfan Karijowidjojo kon hij de bal (volledig vrij voor de keeper) het doel in schieten.

De tweede helft veranderde niet veel aan het spelbeeld. Het was ADO Den Haag dat veel balbezit had en Excelsior dat niet bij machten was hier iets tegenover te stellen. Af en toe werd de ploeg uit Rotterdam dreigend, maar de verdediging o.l.v. aanvoerder Jayden Tammes gaf niets weg. Het was voor de thuisploeg zaak om snel te scoren en Excelsior niet terug te laten komen. Na 15 minuten spelen maakte Giovanny Simas Jesus de Pina de 5-0 na een prima actie van Maikey Houwaart. Na goed doorzetten gaf hij de bal op de vrijstaande linkerspits die met een boogbal de keeper het nakijken liet. Toch kreeg Excelsior in de 17e minuut de kans om de nul van het scorebord te halen. Uit een strak genomen vrije trap moest keeper Sem Eekhout handelend optreden en maakte het de inlopende speler dusdanig moeilijk dat hij de bal naast het doel kopte. In de 24e minuut was de wedstrijd definitief gespeeld. Door een uitstekende individuele actie van middenvelder Irfan Karijowidjojo kon Anthony Rodriques de keeper omspelen en zijn derde doelpunt van de middag maken. Na het omspelen van de keeper werd hij aangetikt en kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal wederom op de stip leggen. Het gevolg was een tweede gele kaart en Excelsior moest verder met tien man. Aanvoerder Jayden Tammes maakte zijn tweede doelpunt van de middag door de bal onhoudbaar in het doel te schieten. Het laatste kwartier oogde het spel van de Hagenezen rommelig. Er werd te gehaast gespeeld en te veel met de bal gelopen. Toch was het Anthony Rodriques die met zijn derde doelpunt de eindstand bepaalde. Uit een dieptebal van Maikey Houwaart schoot hij de bal over de uitkomende ‘gelegenheidskeeper’ heen. Zo pakte de thuisploeg verdiend drie punten en kan het terug kijken op een prima wedstrijd. Volgende week kan hier een vervolg aan worden gegeven in de uitwedstrijd tegen De Graafschap.