Op een droog maar waterkoud hernieuwd Sportpark De Bezelhorst in Doetinchem vond de wedstrijd De Graafschap O13 tegen ADO Den Haag O13 plaats. Na wat aftasten ontstaat er in de 10e minuut de eerste kans, een reuze kans, maar Jakub Grudzien krijgt de bal er niet in. Jakub Grudzien zit goed in de wedstrijd, want een aantal minuten later passt hij op Divano Iglesias en die maakt de 0-1. Ook Szymon Pycek speelt een goede wedstrijd en hij bezorgt met een goede pass de bal wederom bij Divano Iglesias. Opnieuw is het raak en daarmee wordt het 0-2. ADO Den Haag speelt niet geweldig, maar is wel dodelijk effectief in het afwerken. Een goede voorzet van wederom Szymon Pycek komt de bal in het strafschopgebied, in de kluts komt de bal bij Teun Beghtel, hij schiet een half metertje naast. Vlak voor de rust volgen er nog 2 goede kansen uit een corner maar helaas gaat de bal er niet in.

In de 2e helft brengt trainer Joep Breimer twee verse krachten in het veld, te weten: Lancine Korouma en Mitch van Beek. ADO Den Haag komt erg sterk uit de kleedkamer en in de eerste aanval is het al raak. Een goede pass van Divano Iglesias op Jakub Grudzien die goed afrond en de 0-3 maakt. Na de 3e Haagse goal, brengt ADO Den Haag wederom 3 nieuwe spelers in, waarbij Senne Steijlen en Ozder Ozcan in de eerste beste aanval van ADO Den Haag al direct van zich laten horen. Toch verweert De Graafschap zich kranig, de Superboeren uit Doetinchem, maken na ongeveer een kwartier de 1-3. ADO Den Haag laat zich niet van de wijs brengen en direct in de volgende aanval is het alweer raak. Een goede voorzet van Senne Steijlen op Ozder Ozcan, maar de Haagse spits krijgt de bal er niet in, in de rebound scoort Jakub Grudzien zijn 2e doelpunt van de middag waardoor de marge weer 3 is. Een kwartier voor tijd speelt ADO Den Haag frank en vrij en de 1-5 door Mitch van Beek is een feit. Divano Iglesias speelt Mitch van Beek goed in en hij knalt de bal keihard in de vrije linkerhoek. Senne Steijlen valt goed in en zorgt met zijn acties en voorzetten voor veel gevaar voor het doel van De Graafschap. Ozder Ozcan wordt meerdere malen goed bediend in de spits maar de Haagse spits, krijgt de bal er niet in, geluk is vandaag niet aan zijn zijde. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd vallen er nog 3 doelpunten. Dani van Loenen zorgt voor een goede voorzet en Senne Steijlen ziet zijn harde werken beloond met een goal, 1-6. Er volgen nog goede kansen voor Divano Iglesias en Dani van Loenen, maar de bal gaat er niet in. Een counter van De Graafschap is wel succesvol, 2-6. In blessuretijd valt de laatste Haagse goal, in de kluts voor de goal van De Graafschap, lukt het Dani van Loenen niet, maar Divano Iglesias wel om de eindstand te bepalen op 2-7.

Aanstaande dinsdagavond volgt de volgende wedstrijd van ADO Den Haag O13 tegen FC Utrecht O13, aanvang van de wedstrijd is 18.00 uur in het Zuiderpark.