Afgelopen zaterdag stond de lastige uitwedstrijd in en tegen Zwolle op het progamma voor ADO Den Haag O15. Om 13.30 werd er in het Mac3Park stadion afgetrapt tegen PEC Zwolle O15.
De 1e helft was een helft met elkaar aftasten om het eerste doelpunt te maken. Het ging qua balbezit en aanvallen een beetje gelijk op maar er was maar 1 team die collectief en technisch beter was en dat waren de gasten uit Den Haag. In de 5e minuut een hoekschop van gelegenheids rechtsbuiten Roy Kruis, die de geblesseerde Andrew Imade perfect verving. Bij dode spelmomenten gaat bijna altijd de kopsterke verdediger, Max Wang mee naar voren maar hij kon deze keer de Zwolse verdediging niet verrassen. Elf minuten later stond alsnog de 0-1 op het scorebord door de Haagse spits Iliyas Bardi die de bal ter hoogte van de middellijn in z'n voeten kreeg en al rennend richting vijandelijke doel de Zwolse keeper in de verre hoek verrastte. Dit was tevens de ruststand.

Helaas scoorde de Zwollenaren vrijwel direct na de aftrap van de 2e helft de gelijkmaker, 1-1. De bezoekers lietzen zich hierdoor echter niet afschrikken. Integendeel het Haags kwartiertje begon in deze wedstrijd iets eerder dan gebruikelijk en werden er alleen maar door 'getriggerd'. Want 5 minuten na de 1-1  scoorde Iliyas Bardi zijn 2e goal van de afgemeten voorzet van Nano Bryson, 1-2. Ook de kilometervreter Roy Kruis kreeg het op z'n heupen door de 1-3 keurig binnen te schieten in de 51e minuut. Niet lang daarna legde dezelfde speler in de Zwolse 16metergebied de bal breed voor de, op de penalty stip vrijstaande Lynden Edhart die bal over de verbouwereerde Zwolse keeper heen plaatste, 1-4. En of het dan nog niet genoeg was liep de ingevallen Lorenzo Maasland het 16metergebied in maar werd binnen de beruchte lijnen gehaakt zodoende kon de dienstdoende scheidsrechter niets anders dan de bal op de stip leggen.
Iedereen gunde Iliyas Bardi zijn hattrick dus hij faalde niet om de 1-5 op het het scorebord te plaatsen en dit als eindstand laten te bepalen. Zodoende was de busreis terug naar het Zuiderpark een hele plezierige met veel dans en muziek omdat promotie naar een hogere poule na de winterstop nu zeker is.

Aanstaande zaterdag speelt ADO Den Haag O15 een thuiswedstrijd tegen NEC O15 en kan met een overwinning zich kronen tot winterkampioen. Aanvang van de wedstrijd is 10.15 uur.