ADO Den Haag o19 heeft zijn goede spel van de laatste weken beloond met een klinkende overwinning op AZ.  Al na twee minuten heeft Nick Broekhuizen na een goede aanval de openingstreffer op zijn schoen maar de doelman van AZ weet ternauwernood redding te brengen. Na een kwartier spelen komt AZ ook wat beter in de wedstrijd en zijn via een vrije trap gevaarlijk maar David v/d Riet weet deze met hulp van de paal uit zijn doel te houden. Beide ploegen weten elkaar dan lange tijd in evenwicht te houden tot vlak voor rust een mooie aanval van de Hagenezen eindigt met een schitterende voorzet van Sam Zeeman op het hoofd van Evan Rottier die de bal tegen de touwen weet te knikken.

Na de thee zijn de eerste mogelijkheden voor ADO Den Haag maar de doelman van AZ weet zijn ploeg voor een grotere achterstand te behoeden. Maar nadat er bij AZ drie spelers gewisseld waren kregen de bezoekers wat meer vat op het spel. Even leek het erop alsof ze de Haagsche ploeg onder de voet zouden lopen maar de verdediging gaf geen krimp. Mede door een aantal wissels aan Haagsche zijde werd het evenwicht op het veld weer hersteld. Sterker nog, omdat de ploeg uit Alkmaar steeds meer de aanval zoekt krijgen de Hagenezen in de omschakeling steeds meer ruimte. Een kleine twintig minuten voor tijd weet Amin Essabri een kopbal terug op de doelman te onderscheppen en de bal langs hem heen te spelen. De meegelopen Evan Rottier is er als de kippen bij om de bal die waarschijnlijk naast was gegaan een zetje in de goede richting te geven en zorgt voor de 2-0. In de resterende tijd krijgt ADO Den Haag nog een aantal goede mogelijkheden maar steeds is de doelman een sta in de weg. In de laatste minuut is hij ook kansloos als de bal via de paal na weer een redding van hem voor de voeten van Dave Star komt, deze blijft heel koelbloeding en rond vlekkeloos af 3-0. Dit was tevens het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. Al met al een klinkende overwinning voor Haagsche ploeg die zodoende nog volop in de race is om zich te kwalificeren voor de kampioenspoule.

Volgende week wacht voor ADO Den Haag de uitwedstrijd tegen Almere City, aanvang 12.00 uur.