In tegenstelling tot de afgelopen weken waarin ADO Den Haag O19 prima wedstrijden speelde haperde de ploeg van Penders en Koswal vandaag te vaak om aanspraak te kunnen maken op een goed resultaat. Bij de gasten uit Enschede bleek het belang van deze wedstrijd wel door gedrongen te zijn want vanaf het 1e fluitsignaal waren zij wel bij de les. FC Twente opende sterk en was al een paar keer gevaarlijk dicht bij doelman David van de Riet in de buurt gekomen en na 19 minuten op de klok kwam het aan de leiding. Eerst bracht de Haagse doelman nog, ten koste van een corner, redding. Uit deze corner werd uiteindelijk toch de 0-1 op het scorebord gebracht. Deze goal bleek een wake-up call te zijn voor de thuisploeg. Het kwam beter in de wedstrijd en drong FC Twente terug naar achter. Heel erg schenen de gasten dit niet te vinden want nu kon men in de counter gevaarlijk zijn. Na ruim een half uur spelen had Sam Zeeman de gelijkmaker op zijn voeten maar, na een prima aanval over de rechterflank, belandde zijn schot op de buitenkant van de kruising. Hiervoor had de thuisploeg nog recht op een strafschop maar de leidsman van dienst was de enige die daar anders over dacht.

Na de pauze probeerde de Haagse ploeg de gelijkmaker te forceren maar slaagde er zelden in om de defensie van de gasten uit elkaar te spelen. In de omschakeling was FC Twente gevaarlijk maar slaagde er ook niet in om de score te verdubbelen. Tien minuten voor het einde was daar opeens Brayley Tweeboom die als een duveltje uit een doos opdook voor de twentse doelman en de gelijkmaker scoorde, 1-1. De ploeg wilde meer en wilde de winst alsnog pakken maar kreeg 5 minuten later de deksel op de neus. Wat een simpele achterbal had moeten zijn (of was het misschien ook wel ?) werd toch een kans voor FC Twente en plotseling was daar weer de voorsprong voor de gasten. In het restant kwam deze stand niet meer in gevaar en moet ADO Den Haag volgende week winnen bij de koploper FC Groningen om nog kans te maken op de kampioenspoule. En zelfs bij winst is het afhankelijk van een aantal andere resultaten.