Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Verslagen

Afgelopen zaterdag stond de 13e competitiewedstrijd voor ADO Den Haag O13 op het programma tegen Willem II. Voor beide teams stond er nog wel wat op het spel, het ene team kon promoveren, het andere team vecht tegen degradatie. ADO Den Haag kwam wat traag op gang, maar deze ban werd gebroken toen een speler van Willem II een handsbal maakte in eigen strafschopgebied, een penalty. Aanvoeder Valbon Muzlijaj heeft daar een neusje voor en rond deze koelbloedig af, 1-0. De ban was gebroken en ADO Den Haag begint rustig de druk op te voeren zonder nog echt dominant in het spel te worden. Acht minuten na de penalty volgt er een goede kans voor ADO Den Haag, een goede actie van Divano Iglesias, hij zet de bal voor, Dani van Loenen is vrij voor een schot, maar de bal wordt gestopt, de bal beland in de kluts en hier uit schiet Valbon Muzlijaj net naast. De druk op Willem II neemt toe, de Tilburgers komen moeilijker van hun eigen helft af. Als de bal op de Haagse helft komt, wordt er goed verdedigd door de Haagse verdedigers. Verdediger Szymon Pycek krijgt nog een goede kans vanaf links, maar hij schiet op de lat. Valbon Muzlijaj is even later wel doeltreffend, Willem II verspeelt de bal en de Haagse aanvoerder rond koelbloedig af, 2-0. Vlak voor de rust scoort linkerspits Senne Steijlen een goede goal, aanvoerder Valbon Muzlijaj geeft de assist op Senne Steijlen, deze schiet en de Tilbugse verdediger glijdt met bal en al de goal in, 3-0. Niet lang daarna lijkt de 4-0 nog in de maak, als Senne Steijlen de bal op zijn pantoffel neemt, maar de bal daalt net niet snel genoeg en de bal gaat rakelings over. Op slag van rust komt Dani van Loenen alleen voor de keeper, maar helaas de keeper stopt de bal.

De 2e helft begint voor staf en spelers wat onrustig, er gonzen berichten, dat directe concurrent FC Utrecht punten zou hebben laten liggen tegen Roda JC. Dat zou betekenen dat ADO Den Haag niet alleen vandaag promoveert, maar ook Winterkampioen zou kunnen worden. Op het veld is daar niets van te merken, de ene goal na de andere vliegt er in, na 12 minuten staat het inmiddels 6-0.
8e minuut Valbon Muzljiaj voor zijn Hatrick, voorzet Senne Steijlen. (4-0)
11e minuut Ozder Ozcan, speelt zijn man uit. (5-0)
12e minuut Ozder Ozcan, speelt zijn man wederom uit, voorzet Tim Danhof. (6-0)

Willem II is de kluts kwijt en komt niet meer van de eigen helft, ADO Den Haag speelt frivool voetbal, het is genieten langs de kant. Lancine Korouma en Jayden Boelhouwers hebben beide een hele goede invalbeurt en zorgen met hun schoten en acties voor veel gevaar. Lancine Korouma scoort bijna zelfs nog. Vlak voor tijd valt de laatste Haagse goal, spits Ozder Ozcan maakt de 7-0. Een compliment voor de Tilburgse keeper is op zijn plaats, want hij keepte erg goed en zonder zijn reddingen was de stand veel hoger uitgevallen. Na het laatste fluitsignaal kan het feestje beginnen, voor de spelers met die gedachte dat ze gepromoveerd zijn, maar ouders en staf weten beter! 

ADO Den Haag O13 is in navolging van ADO Den Haag O15 Winterkampioen geworden en daardoor niet meer in te halen door de directe concurrenten. Een feestje op het veld. Na een toespraak van Frans Danen en het in ontvangst nemen van de bloemen en de nodige foto's gaat het feest in de kleedkamer verder, waar de beide trainers Joep Breimer en Bas Oomens niet aan ontkomen om met kleding en al onder de douche te belanden. Het feest was groot en ging daarna verder in de kantine, daar waar de Jeugdopleiding een heerlijke maaltijd voor iedereen had klaar staan.

Aanstaande zaterdag volgt de laatste wedstrijd van deze seizoenshelft in Utrecht tegen de plaatselijke FC.

Deel dit item