De laatste uitwedstrijd voor de winterstop was tegen VVV Venlo, de nr. 2 van poule van ADO Den Haag O15. Pal tegenover stadion de Koel, op het hoofdveld van Venlose boys startte de Hagenaars na een lange busreis van ruim 2 uur om 12.30 de wedstrijd. De Venlonaren hadden aan een gelijkspel genoeg om als nummer 2 mee te promoveren. Het liep ietsje anders.
De eerste kansen waren voor Leroy Molenaar en Andrew Imade, die de geblesseerde Iliyas Bardi kranig verving. Beide spelers mikte op de paal in het eerste kwartier. Haagse linkerspits, Lorenzo Maasland tikte toch de 0-1 binnen in de 18e minuut. Na een paar voorzetten van Roy Kruis van rechts was er niemand aan Haagse kant die kon afronden. Toch werd het 0-2 door ADO's nummer 9, Andrew Imade die het eens probeerde met een stift, deze mislukte eigenlijk mede door het kunstgras maar genoeg om de Venlose keeper te verassen.
Na de rust met 80% balbezit voor de gasten uit het Zuiderpark met ongeveer 15 echte doelkansen. Andrew Imade schoot met scherp in de 44e minuut en liet de 0-3 aantekenen. Zes minuten daarna ging 1 van de centrale verdedigers, Max Wang mee naar voren, zoals altijd bij dode spelmomenten en hoekschoppen en kopte een corner van Sem Yvel binnen. VVV stond er bij en keek er naar, want Lorenzo Maasland hoefde de bal alleen maar aan te raken na een goede loopactie en voorzet van Roy Kruis, 0-5. Het zag er niet echt uit dat de gastheren nog enigzins recht hadden om in ieder geval nog 2x te scoren om het spannend te maken of houden. ADO Den Haag was oppermachtig en liet niet de spreekwoordelijke kaas van het brood te laten eten. Zoals het een echte en terechte kampioen beaamt. De man van de voorzetten, sommige perfect maar ook een paar al dan niet onbesuist, over het doel heen, mocht zelf in de 78e minuut de 0-6 scoren na een voorzet van zijn maatje in de spits, Andrew Imade die de bal op het stropdasje(lees: scheenbeen) van Roy Kruis legde. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde Max Wang zijn 2e en voor ADO Den Haag de zevenklapper binnen. Ons inziens waren de Venlonaren erg blij met de laatste fluitsignaal van de dienstdoende scheidsrechter want 10 minuten meer en er had zomaar met dubbele cijfers gewonnen kunnen worden.
Volgende week de laatste wedstrijd in deze poule thuis tegen Cambuur Leeuwarden O15.